LG ontkent plastic bouw voor de G5

Hoewel de LG G5 in de markt gezet wordt als de eerste metalen high-endtelefoon van LG in tijden, kwamen er de afgelopen tijd verhalen naar buiten waarin de behuizing van het toestel als grotendeels plastic bestempeld wordt. Dat klopt niet, volgens LG.

LG G5 hands onPlastic of metaal

Tijdens de aankondiging werd de LG G5 dus als een metalen telefoon in de markt gezet, waar destijds ook geen twijfel over bestond. Afgelopen week kwam echter een video naar buiten waarin het toestel uit elkaar gehaald wordt en de achterkant met een mes bewerkt wordt om te laten zien dat er een dikke laag plastic over de metalen body ligt. Volgens JerryRigEverything, de maker van de video, zorgt dat voor een ‘niet premium gevoel’. En dat is nou juist waar het om gaat bij een metalen telefoon.

Grondverf

Phonearena vroeg LG om opheldering en kreeg te horen dat de G5 inderdaad geen conventioneel metalen ontwerp heeft. Maar, zo zegt LG, de smartphone is wel degelijk helemaal van metaal gemaakt. Bovenop de metalen body ligt een vrij dikke laag grondverf en dat is wat in de video blootgelegd wordt. Die laag grondverf ligt op een aluminiumlegering genaamd LM201b, die gegoten wordt om de body van de G5 te vormen. Dat is een ander proces dan wat normaal voor metalen smartphones gebruikt wordt en zorgt er volgens LG voor dat het materiaal stevig en lichtgewicht is. De grondverf wordt vervolgens gebruik om de plastic antennelijnen naadloos in de behuizing te verwerken. Volgens LG is het niet eerlijk om geverfd aluminium geen aluminium meer te noemen en is er uiteindelijk weinig verschil met andere aluminium producten, die ook vaak geverfd worden.

Premium of niet

De LG G5 is dus niet van plastic maar van metaal. De vraag die echter blijft is of de body hetzelfde premium gevoel kan overbrengen als een ‘conventionele’ metalen smartphone. De laag grondverf zorgt er immers voor dat de body wat zachter en warmer aanvoelt dan kaal metaal. En juist dat gevoel is een van de eigenschappen die een metalen smartphone de premium uitstraling geeft. All About Phones heeft de LG G5 voorlopig nog niet uitgebreid kunnen testen en kan daar dan ook geen oordeel over vellen. Maar het is zeker iets dat we in onze aanstaande review van de G5 zullen meenemen.

Totdat die review er is, kun je voor meer informatie over de LG G5 terecht in onze hands-on.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters