LG G5 over twee weken verkrijgbaar

De LG G5 is vanaf 15 april verkrijgbaar in Nederland. Het modulaire toestel werd eerder dit jaar op het Mobile World Congress gepresenteerd en is toen besproken in onze hands-on.

Modulaire Smartphone

De LG G5 heeft een aantal interessante features, maar de feature die het meest in het oog springt is de mogelijkheid om verschillende modules aan het toestel te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een nieuwe accu in de smartphone steken, of een er een accessoire aan hangen. Eén van die accessoires is de Cam Plus die ervoor zorgt dat je extra houvast hebt wanneer je foto’s neemt met de smartphone. Ook zitten fysieke bedieningsknoppen in de module verwerkt en heeft het 1200mAh extra batterijinhoud.

Een andere module die LG in samenwerking met Bang & Olufsen heeft gemaakt zorgt ervoor dat je High Definition audio kan luisteren op je smartphone. Voorwaarde hiervoor is wel dat je een behoorlijk koptelefoon hebt, of een behoorlijk goed geluidssysteem, anders ga je waarschijnlijk nauwelijks verschil horen.

Specificaties LG G5

De specificaties van de LG G5 zijn behoorlijk indrukwekkend, een Snapdragon 820-octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen en een 5,2 inch quad HD-scherm. Deze set-up zorgt ervoor dat het toestel snel en vloeiend loopt. De batterij die meegeleverd wordt is er een met een capaciteit van 2800 mAh en dat zou voldoende moeten zijn om nét de dag door te komen. Maar liever hadden we gezien dat de telefoon een wat grotere batterij had meegekregen.

Camera

LG staat bekend om zijn hoogwaardige camera’s. De LG G5 heeft niet één, maar twee camera’s aan de achterzijde van het toestel zitten. Een 16 megapixelcamera voor de gewone foto’s en een 8 megapixel ultrawide camera, die foto’s en video’s maakt met een hoek van 135 graden. De 16 megapixel camera heeft net zoals zijn voorganger in de G4 een laser autofocus en dit zorgt voor geweldige foto’s. Maar wij zijn vooral enthousiast over de ultrawide camera, die is echt vernieuwend.

De LG G5 is over twee weken te koop en kost 699 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via