‘De LG G5 doet het veel slechter dan verwacht’

De LG G5 doet het een stuk slechter dan verwacht. Naar verwachting zal LG minder dan de helft van het aantal verwachte exemplaren verschepen.

LG

LG kondigde begin dit jaar de LG G5 aan, de opvolger van de succesvolle LG G4. De modulaire smartphone valt vooral op door de unieke accessoires die je er op vast kunt klikken, zoals een extra accu of een speciale camera-grip. Het valt te applaudisseren dat LG iets nieuws probeert in een markt waar de innovatie soms ver te zoeken is, maar die gok resulteerde blijkbaar tot nu toe niet in succes.

LG G5

Volgens een interne bron zal het Koreaanse bedrijf binnenkort aankondigen dat het 15 miljoen smartphones¬†heeft verscheept tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Dat is minder dan het doel dat het bedrijf eerder stelde, dat namelijk neer kwam op 16.5 verscheepte toestellen. Dat komt grotendeels door de tegenvallende verkopen van de LG G5. Het bedrijf hoopte en verwachtte 3 tot 3.5 miljoen exemplaren van de modulaire smartphone te verschepen. Het aantal verscheepte LG G5’s kwam echter in de praktijk op 2.5 miljoen neer, aldus een bron van het Koreaanse Aju Business Daily.

LG G5 Review

Verlies

Als direct resultaat daarvan zal het bedrijf naar verwachting binnenkort aankondigen dat zijn mobiele divisie een verlies van ongeveer $110.59 miljoen geleden heeft. Dat is echter wel een verbetering ten opzichte van dezelfde periode van 2015, waarin de mobiele divisie van het Koreaanse bedrijf een verlies van $174.5 miljoen rapporteerde. LG voorspelde dat het 12 miljoen exemplaren van zijn nieuwste vlaggenschip in 2015 zou gaan verschepen, maar analisten voorspellen dat LG niet verder dan 5.5 miljoen exemplaren zal komen. De smartphone moet opboksen tegen de onverwacht sterke concurrentie, met name de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge, waarvan geschat wordt dat er al 26 miljoen exemplaren sinds maart zijn verkocht.

Opvolger

HTC staat in nog sterker contrast tot Samsung: het Taiwanese bedrijf zal naar verwachting dit jaar minder dan 1 miljoen exemplaren van de HTC 10 gaan verkopen. LG blijft voorlopig wel de op zeven na grootste smartphonefabrikant, achter Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, Oppo en Lenovo. Het wordt interessant om te zien of het Koreaanse bedrijf de modulaire trend voort gaat zetten, of dat het toch voor een veiliger model kiest met de opvolger van de LG G5.

Bron: Digitimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters