LG G6 krijgt betere audiokwaliteit door Quad DAC

Begin 2016 is LG gekomen met een ‘Friend’ die audio van hoge kwaliteit bracht naar de LG G5. In hun vlaggenschip van afgelopen herfst, de LG V20, een zogenaamde DAC in het toestel zelf gestopt. Deze keer zullen ze een verbeterde versie van de DAC in het volgende vlaggenschip stoppen, de LG G6.

Quad DAC

Zoals gezegd zagen we in de LG V20 al een ingebouwde Quad DAC. Dit zorgt ervoor dat je een betere geluidskwaliteit krijgt uit de koptelefoonaansluiting. In de LG G6 zullen we een verbeterde versie hiervan krijgen, heeft het Koreaanse bedrijf gezegd. De nieuwe chip zorgt ervoor dat het de linker- en de rechterkanalen apart van elkaar kan besturen. Dit zorgt ervoor dat het geluid meer gebalanceerd wordt en zo ook voller wordt.

LG G6

Doordat er vier DACs in een enkele chip zitten, zal dit minder ruimte in beslag nemen dan de vorige versie. Ook zal de nieuwe versie minder ruis moeten krijgen. Dit zal verminderd worden met zo’n 50%. Verder zal vervorming van het geluid worden gereduceerd naar een getal van 0,0002%.

LG G6

De Quad DAC zal niet het enige unieke zijn aan het nieuwste vlaggenschip van LG. Naar verluidt zal LG afstappen van een verwijderbare accu. Als gevolg hiervan wordt het toestel dan wel weer waterdicht. Ook zal het toestel niet modulair worden, in tegenstelling tot de LG G5.

Eerder zijn er al verschillende renders gelekt, wat wijst op een voorkant dat bijna alleen maar bestaat uit scherm. Dit scherm zal een verhouding krijgen van 18:9 of 2:1, wat zorgt voor een langer maar smaller toestel. De achterkant lijkt op de renders veel op die van de V20 en G5. Er is een kans dat LG met de G6 overgaat op een 4K-scherm.

Beschikbaarheid

Meer over dit toestel horen we eind februari. LG zal de G6 presenteren op het MWC, wat dan plaatsvindt in Barcelona. Wanneer het toestel op de markt wordt uitgebracht en wat de prijs zal worden, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit vergelijkbaar zijn met die van de LG G5, die eveneens op het MWC werd aangekondigd.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters