LG G6 krijgt betere audiokwaliteit door Quad DAC

Begin 2016 is LG gekomen met een ‘Friend’ die audio van hoge kwaliteit bracht naar de LG G5. In hun vlaggenschip van afgelopen herfst, de LG V20, een zogenaamde DAC in het toestel zelf gestopt. Deze keer zullen ze een verbeterde versie van de DAC in het volgende vlaggenschip stoppen, de LG G6.

Quad DAC

Zoals gezegd zagen we in de LG V20 al een ingebouwde Quad DAC. Dit zorgt ervoor dat je een betere geluidskwaliteit krijgt uit de koptelefoonaansluiting. In de LG G6 zullen we een verbeterde versie hiervan krijgen, heeft het Koreaanse bedrijf gezegd. De nieuwe chip zorgt ervoor dat het de linker- en de rechterkanalen apart van elkaar kan besturen. Dit zorgt ervoor dat het geluid meer gebalanceerd wordt en zo ook voller wordt.

LG G6

Doordat er vier DACs in een enkele chip zitten, zal dit minder ruimte in beslag nemen dan de vorige versie. Ook zal de nieuwe versie minder ruis moeten krijgen. Dit zal verminderd worden met zo’n 50%. Verder zal vervorming van het geluid worden gereduceerd naar een getal van 0,0002%.

LG G6

De Quad DAC zal niet het enige unieke zijn aan het nieuwste vlaggenschip van LG. Naar verluidt zal LG afstappen van een verwijderbare accu. Als gevolg hiervan wordt het toestel dan wel weer waterdicht. Ook zal het toestel niet modulair worden, in tegenstelling tot de LG G5.

Eerder zijn er al verschillende renders gelekt, wat wijst op een voorkant dat bijna alleen maar bestaat uit scherm. Dit scherm zal een verhouding krijgen van 18:9 of 2:1, wat zorgt voor een langer maar smaller toestel. De achterkant lijkt op de renders veel op die van de V20 en G5. Er is een kans dat LG met de G6 overgaat op een 4K-scherm.

Beschikbaarheid

Meer over dit toestel horen we eind februari. LG zal de G6 presenteren op het MWC, wat dan plaatsvindt in Barcelona. Wanneer het toestel op de markt wordt uitgebracht en wat de prijs zal worden, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dit vergelijkbaar zijn met die van de LG G5, die eveneens op het MWC werd aangekondigd.

Bron: PhoneArena

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters