Een batterij is net een bom: zo wordt de LG G6 getest

We herinneren ons allemaal nog het fiasco rondom de Samsung Galaxy Note 7. LG liet Koreaanse media zien hoe het vergelijkbare problemen met de LG G6 wil voorkomen.

LG G6

Het fiasco rondom de Galaxy Note 7 heeft ook zijn weerslag op andere smartphonefabrikanten. Samsung moest een uitstekend vlaggenschip terugroepen, in een jaar waar de Koreaanse fabrikant juist record na record verbrak. Voor fabrikanten als HTC en LG, die al worstelen met tegenvallende verkoopcijfers, zou dat al helemaal funest zijn. LG voert daarom uitgebreide tests uit op de LG G6, om vergelijkbare problemen te voorkomen. Koreaanse media kregen onlangs een rondleiding door de centra waar het vlaggenschip wordt geteisterd.

Een batterij is net een bom

De Koreaanse fabrikant verscheept nu 50,000 exemplaren per dag. Volgens LG wordt elk exemplaar van de LG G6 getest. Het bedrijf wil absoluut geen risico’s nemen: “Een batterij is net een bom. We doen tests om schade te voorkomen, zelfs als de batterij explodeert,” aldus Kim Sung-woo, chief engineer in LG Digital Park, waar alle tests worden uitgevoerd. De toestellen worden dus niet alleen geteisterd met allerlei extreme tests, maar ook met opzet opgeblazen. Het is namelijk de bedoeling dat de LG G6 enkel openklapt. In het geval van de Galaxy Note 7 schoten onderdelen in het rond en ontstonden er steekvlammen.

LG G6

Extreme omstandigheden

Daarnaast worden er ook spijkers door de batterijen geslagen. Zo kan getest worden wat er gebeurt als bijvoorbeeld je hond er zijn tanden inzet. Ook mag de batterij niet ontploffen wanneer er een blok van negen kilo vanaf grote hoogte op valt. Extreme omstandigheden dus, maar je weet maar nooit wat consumenten met hun vlaggenschepen doen. Samsung heeft ook uitgebreide maatregelen getroffen, zoals je vast gezien hebt in de reclames die zelfs in bioscopen worden getoond. De Samsung Galaxy S8 en LG G6 zijn waarschijnlijk de veiligste vlaggenschepen van dit moment, maar gelooft de consument dat ook?

Bron: Korea Herald

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters