Een batterij is net een bom: zo wordt de LG G6 getest

We herinneren ons allemaal nog het fiasco rondom de Samsung Galaxy Note 7. LG liet Koreaanse media zien hoe het vergelijkbare problemen met de LG G6 wil voorkomen.

LG G6

Het fiasco rondom de Galaxy Note 7 heeft ook zijn weerslag op andere smartphonefabrikanten. Samsung moest een uitstekend vlaggenschip terugroepen, in een jaar waar de Koreaanse fabrikant juist record na record verbrak. Voor fabrikanten als HTC en LG, die al worstelen met tegenvallende verkoopcijfers, zou dat al helemaal funest zijn. LG voert daarom uitgebreide tests uit op de LG G6, om vergelijkbare problemen te voorkomen. Koreaanse media kregen onlangs een rondleiding door de centra waar het vlaggenschip wordt geteisterd.

Een batterij is net een bom

De Koreaanse fabrikant verscheept nu 50,000 exemplaren per dag. Volgens LG wordt elk exemplaar van de LG G6 getest. Het bedrijf wil absoluut geen risico’s nemen: “Een batterij is net een bom. We doen tests om schade te voorkomen, zelfs als de batterij explodeert,” aldus Kim Sung-woo, chief engineer in LG Digital Park, waar alle tests worden uitgevoerd. De toestellen worden dus niet alleen geteisterd met allerlei extreme tests, maar ook met opzet opgeblazen. Het is namelijk de bedoeling dat de LG G6 enkel openklapt. In het geval van de Galaxy Note 7 schoten onderdelen in het rond en ontstonden er steekvlammen.

LG G6

Extreme omstandigheden

Daarnaast worden er ook spijkers door de batterijen geslagen. Zo kan getest worden wat er gebeurt als bijvoorbeeld je hond er zijn tanden inzet. Ook mag de batterij niet ontploffen wanneer er een blok van negen kilo vanaf grote hoogte op valt. Extreme omstandigheden dus, maar je weet maar nooit wat consumenten met hun vlaggenschepen doen. Samsung heeft ook uitgebreide maatregelen getroffen, zoals je vast gezien hebt in de reclames die zelfs in bioscopen worden getoond. De Samsung Galaxy S8 en LG G6 zijn waarschijnlijk de veiligste vlaggenschepen van dit moment, maar gelooft de consument dat ook?

Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters