LG onthult extra breed 18:9 LCD scherm voor LG G6

De lancering van het volgende vlaggenschip van LG komt steeds dichterbij. Stukje bij beetje komt er ook steeds meer informatie vrij over de specificaties van de LG G6. De laatste berichten vertellen ons dat de telefoon een interessant scherm zal krijgen met een beeldverhouding van 18:9.

Breed display voor LG G6

LG display heeft vandaag een nieuw LCD display aangekondigd met een QHD+ resolutie van 1440 x 2880. Ook bevestigde het bedrijf dat het nieuwe display gebruikt zal worden in het volgende vlaggenschip toestel van LG. Deze zal hoogstwaarschijnlijk gelanceerd worden onder de naam LG G6. Het 5.7 inch beeldscherm heeft een opvallende beeldverhouding van 18:9. Dit zorgt ervoor dat het scherm, vergeleken met andere telefoons, erg breed oogt. Het brede formaat zou de gebruiker een meer levendige kijkervaring bezorgen. Ook is gekozen voor een breed scherm met het oog op Android 7.0 Nougat. In het nieuwe besturingssysteem kan gebruik gemaakt worden van dual-screen multitasking. Een relatief breder scherm is daarbij een uitkomst.

Geen vertraging met inTouch technologie

Het display van de LG G6 zal gebruik maken van de inTouch technologie van LG. Deze technologie zorgt ervoor dat het scherm extreem snel reageert. Bij alle schermen is er een kleine (soms grotere) vertraging tussen het aanraken van het scherm en het reageren op de input. Met de inTouch technologie zou deze vertraging zo klein zijn, dat hij praktisch niet zou bestaan. LG laat ook weten dat het scherm dunnere randen gebruikt en zelf ook extreem dun is. Bovendien zou de zichtbaarheid van het scherm verbeterd moeten zijn en het display zou zelfs 30 procent minder energie gebruiken.

Verwacht wordt dat LG de nieuwe smartphone aan het eind van februari zal aankondigen op het Mobile World Congress in Barcelona.

Bron: LG Display

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters