‘Geen Snapdragon 835: Eerste foto LG G6 gelekt’

Hoewel de Samsung Galaxy S8 toch niet onthuld wordt tijdens de Mobile World Congress, zal er toch een spraakmakende smartphone van Koreaanse origine tijdens het evenement op 26 februari gelanceerd worden. Dan zal LG namelijk de nieuwe LG G6 aan de wereld tentoonstellen. Ook is nu deels bekend hoe het toestel eruit zal zien. The Verge wist de eerste foto van de G6 te bemachtigen.

LG G6

Eerder liet the Verge al weten dat het nieuwe LG toestel voorzien zou worden van een redelijk groot 5.7 inch display. Ook zou de telefoon de ongebruikelijke beeldverhouding krijgen van 2:1 en de randen tot een minimum hebben teruggebracht. Op de foto is inderdaad te zien dat de smartphone nauwelijks randen heeft. Ook wordt duidelijk dat het scherm meer dan 90 procent van de telefoon in beslag neemt. Een toestel met dunne randen en waarvan het scherm bijna de hele voorkant is zagen we vorig jaar ook bij Xiaomi met de Xiaomi Mi Mix. Een gelekte foto van een Samsung Galaxy S8 case doet vermoeden dat Samsung ook voor deze setup heeft gekozen. Verder is het display van de G6 bij de hoeken afgerond.

LG G6

2017 jaar van design

Dit jaar lijkt LG te focussen op het design van het toestel en heeft niet gekozen voor het modulaire uiterlijk zoals bij de LG G5. Volgens berichten zou de G6 helemaal uit glas en metaal gemaakt zijn. Dit zou het LG toestel een meer premium look geven dan het typerende plastic dat voorheen werd gebruikt.

De audio poort blijft

Verder heeft LG ervoor gekozen de audio poort niet te verwijderen bij dit nieuwe toestel. Wel zal de batterij niet meer vervangbaar zijn, zoals bij zijn voorganger. Het design van de achterkant wordt verwacht hetzelfde te blijven als dat van de G5. Ook de vingerafdrukscanner zou weer in het midden geplaatst worden.

Geen Snapdragon 835

Hoewel verdere specificaties van het toestel nog onbekend zijn, is al wel bekend dat de G6 geen Snapdragon 835 processor zal krijgen. Volgens insiders heeft Samsung de eerste prioriteit bij Qualcomm. De processor zou pas na de lancering van de Galaxy S8 voor andere bedrijven in grote aantallen beschikbaar zijn. Dit zou de lancering van het toestel drastisch vertragen. Vandaar dat LG zou hebben gekozen voor de Snapdragon 821, aldus een industrie insider.

Bron: The Verge en Forbes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters