Nieuwe details LG G6 duiken op

April volgend jaar zal LG naar verwachting de LG G6 onthullen, het volgende vlaggenschip van de Koreaanse smartphonefabrikant. Vandaag zijn er nieuwe details opgedoken.

LG G6

LG G5 Review
De achterkant van de LG G5

Vrijwel elke dag duiken er nu nieuwe geruchten op rondom de Samsung Galaxy S8, het nieuwe vlaggenschip van de Koreaanse smartphonefabrikant. Daardoor zou je bijna vergeten dat een andere Koreaanse smartphonefabrikant ook met een nieuw vlaggenschip komt. Dan hebben we het natuurlijk over LG, het bedrijf dat in april 2017 naar verwachting de LG G6 zal onthullen. Dat is waarschijnlijk dezelfde maand dat de Galaxy S8 uitkomt. Samsung stelt namelijk naar verluidt zijn toestel uit, zodat er meer tijd is voor het testen van de batterij. Het bedrijf wil logischerwijs een nieuw fiasco voorkomen.

Reflecterende achterkant

We horen steeds meer over het nieuwe toestel van LG. Zo is het onaangekondigde vlaggenschip naar verluidt waterdicht, kan het draadloos opgeladen worden en zal LG een eigen betaalsysteem implementeren. Vandaag heeft de journalist David Ruddock, die je wellicht kent van Android Police, een aantal nieuwe vermeende specificaties onthuld. Op basis van een bron noemt hij dat de LG G6 een reflecterende metalen achterkant krijgt. De LG G5 had een vrij simpele metalen behuizing, zonder glas, leer of andere details. Door het toevoegen van een reflecterende achterkant krijgt de LG G6 waarschijnlijk meer een premium ontwerp.

Batterij

Van dat nieuws zullen fans niet wakker liggen. De journalist heeft echter nog meer nieuws, dat waarschijnlijk wel een aantal fans tegen het hoofd zal stoten. Volgens Ruddock heeft de LG G6 namelijk geen verwisselbare batterij. Dat is opvallend, want LG kwam juist met de eerste metalen smartphones waarvan de batterij verwisseld kon worden, een innovatieve stap. Dan hebben we het over de LG G5 en de LG V20. Na het fiasco rondom de Samsung Galaxy Note 7 leek een verwisselbare batterij een welkome toevoeging.

Headphone jack

Daarnaast heeft het nieuwe vlaggenschip van LG naar verluidt wel een headphone jack. Waar Apple en misschien zelfs Samsung afscheid nemen van de port, zal de Koreaanse smartphonefabrikant de headphone jack behouden.  Neem deze geruchten vooral met een korreltje zout, maar het lijkt erop dat LG met een interessant vlaggenschip op de proppen gaat komen. De grote vraag blijft echter: is de LG G6 modulair? Waar Lenovo dit jaar succes boekte met de modulaire Moto Z, vielen de verkopen van de LG G5 tegen. We gaan het allemaal in april volgend jaar ontdekken.

Bron: Paul Ruddock

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters