‘LG G6 maakt gebruik van Google Assistant of plan B’

LG kiest met de LG G6 naar verluidt voor Google Assistant, wat wellicht de beste virtuele assistent van dit moment is. Op dit moment behoort de slimme assistent exclusief tot de Google Pixel en Pixel XL. Het is niet de enige samenwerking die de Koreaanse fabrikant met Google aan gaat.

Virtuele assistenten

LG G6 Ghostek hoesje
De LG G6

De strijd om de beste virtuele assistent heeft hetzelfde probleem als de smart home-markt: iedereen introduceert zijn eigen standaarden, waardoor bijna niks echt met alles samenwerkt. Samsung zal in de komende maanden de Samsung Galaxy S8 onthullen. Het vlaggenschip heeft een nieuwe assistent met zelfs een eigen fysieke knop: Bixby. LG kiest volgens bronnen binnen de industrie een andere weg.

LG G6

Naar verluidt is Google Assistant in de software van de LG G6 verwerkt. Op dit moment is de geavanceerde assistent officieel enkel beschikbaar op de Google Pixel en Google Pixel XL. De assistent valt op omdat het op basis van de context echt gesprekken kan voeren en acties uit kan voeren, in plaats van zoals Siri enkel op basis van een vraag-antwoord systeem te functioneren.

Samenwerking

Volgens Koreaanse media is LG met Google samen gaan werken om de assistent mee te leveren met de LG G6. LG maakte in het verleden natuurlijk verschillende populaire Nexus toestellen voor Google. Daarnaast zal Google op 9 februari zijn eerste eigen smartwatches onthullen, geproduceerd door LG. De wearables draaien op Android Wear 2.0. De slimme horloges hebben overigens ook hun eigen versie van Google Assistant.

Amazon

Volgens de Koreaanse bronnen heeft LG ook nog een plan B, voor het geval Google niet zijn assistent naar andere toestellen wil brengen. In dat geval wil het bedrijf Amazon benaderen. De online retail-gigant werkt met Alexa ook al jaren aan zijn eigen virtuele assistent, en werkt maar al te graag samen met hardware-partners. Sterker nog: LG heeft al verschillende smart home producten met Alexa uitgebracht.

Onthulling

De onthulling van de LG G6 zal op 26 februari plaats vinden. De kans is dan ook groot dat LG op het moment van schrijven al een beslissing heeft genomen. Nu de Samsung Galaxy S8 is uitgesteld kan het bedrijf de show stelen, al is het niet de enige fabrikant die op die dag een toestel zal onthullen. Nokia, Lenovo en Huawei staan ook op de planning.

Bron: Business Korea

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters