‘LG G6 wordt geen modulair toestel’

Er zijn nieuwe geruchten opgedoken rondom de LG G6, het langverwachte vlaggenschip dat begin volgend jaar de modulaire LG G5 gaat opvolgen.

Modulaire LG G5

LG G6LG wist eerder dit jaar hoge ogen te gooien met de onthulling van de modulaire LG G5. De Koreaanse smartphonefabrikant wist namelijk eindelijk weer een stukje innovativiteit terug te brengen in een markt waar vernieuwingen soms ver te zoeken zijn. Je kunt modules voor de LG G5 kopen, de zogenaamde ‘Friends’. Denk aan een speciale cameragrip, een extra accu en een VR bril. De meeste Friends hoef je niet op je toestel vast te klikken, maar er is wel een koppeling tussen de accessoires en het vlaggenschip.

LG G6

Eindelijk een frisse wind dus. Toch hoef je er volgens de Koreaanse website ET News niet op te rekenen dat je modules kunt kopen voor de onvermijdelijke opvolger van de LG G5. De LG G6 heeft volgens bronnen binnen de industrie namelijk geen modulair ontwerp maar een integrale structuur. Dat komt er simpel gezegd op neer dat je niet allerlei externe modules toe kunt voegen. De modules voor de G5 waren naar verluidt niet zo’n groot succes als LG had gehoopt. Dit nieuws spreekt een eerder bericht van LG tegen. De Koreaanse smartphonefabrikant beweerde vorige maand nog dat het verder zal gaan met modulaire vlaggenschepen.

Nieuwe functies

Wellicht heeft het bedrijf toch zijn gedachten veranderd, maar dat zullen we pas volgend jaar gaan ontdekken. Het toestel krijgt volgens betrouwbare bronnen sowieso nieuwe functies die nog niet eerder bij een LG smartphone hebt gezien. Wat die mysterieuze functies precies inhouden is niet duidelijk. De kans is groot dat je dan eerder aan standaard eigenschappen moet denken in plaats van innovatieve toevoegingen. Denk bijvoorbeeld aan waterdichtheid, een eigenschap die je tegenwoordig bij elk vlaggenschip verwacht. De LG G6 wordt naar verwachting in februari volgend jaar onthuld.

Bron: ET News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters