Details gelekt: LG komt eind deze maand met LG G6 Plus en LG G6 Pro

LG komt naar verluidt eind deze maand met nieuwe varianten van de LG G6. Het gaat om de LG G6 Plus en LG G6 Pro. Maar wat zijn de verschillen?

LG G6

LG wist dit jaar de concurrentie af te troeven door de LG G6 extra vroeg uit te brengen. Een slimme zet, want daardoor maakten de dunne schermranden van het high-end toestel extra indruk. Helaas had die strategie ook een keerzijde: LG moest voor de Snapdragon 821 kiezen, terwijl de concurrentie iets later met de nieuwere Snapdragon 835 aan de haal ging.

LG G6 review design LG G6 Pro
De LG G6

De Snapdragon 821 is Qualcomm’s high-end chipset van vorig jaar. Het is de chip waar bijvoorbeeld de Google Pixel en OnePlus 3T gebruik van maken. Nog steeds een capabele chipset dus, en volgens LG is zijn toestel bovendien beter geoptimaliseerd dan andere vlaggenschepen die wel gebruik maken van de Snapdragon 835.

Nu, een paar maanden later, heb je als consument volop keuze tussen nieuwe high-end toestellen. De meeste maken gebruik van de krachtigere Snapdragon 835. Daardoor wordt het steeds lastiger om voor de LG G6 te kiezen, zeker op de lange termijn. Er hangt immers een flink prijskaartje aan.

Hoe lost de Koreaanse fabrikant dat probleem op? Volgens een Koreaanse publicatie is het antwoord vrij simpel. LG slaat de route in van de Oneplus 3T. Naar verluidt komt de fabrikant namelijk eind deze maand met de LG G6 Plus en de LG G6 Pro.

LG G6 Plus en LG G6 Pro

Helaas hebben we meteen slecht nieuws. Je zult de Snapdragon 835 niet in de nieuwe toestellen van LG vinden. Ondanks de bombastische namen zijn de verschillen met de normale LG G6 nihil. De LG G6 Plus heeft 128GB aan opslaggeheugen en kan draadloos opgeladen worden. De LG G6 Pro heeft slechts 32GB aan opslaggeheugen. De G6 Plus wordt iets duurder dan de LG G6, de G6 Pro een stuk goedkoper.

LG G6 LG G7

Is dit echt het complete plaatje? Bij een Pro-variant denken we niet aan dubbel zo weinig opslaggeheugen. Het zou logischer zijn als LG toch gebruik gaat maken van de Snapdragon 835. De Plus-variant is met zijn verdubbelde opslaggeheugen en de optie om het toestel draadloos op te laden nog een logische optie. Maar een Pro die alleen inboet qua opslaggeheugen? Wat is daar Pro aan?

LG V30

Overigens komt LG volgens dezelfde bron later dit jaar ook met soortgelijke varianten van de nog onaangekondigde LG V30. Naar verluidt komen alle nieuwe varianten wereldwijd uit, dus het zijn ook geen speciale edities voor landen waar de LG G6 nog niet beschikbaar is. Hopelijk horen we eind deze maand meer. Tot dan adviseren we je dit soort geruchten vooral met een flinke korrel zout te nemen.

Bron: etnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erik -

    De LG G6 plus krijgt 6gb aan werkgeheugen, 128gb aan opslag en de snapdragon 835.
    Dat lees ik op andere sites.

    De LG G6 pro krijgt juist dezelfde specs. Alleen krijgt het een achterkant van echt goud.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters