‘LG troeft Samsung af: releasedatum LG G6 gelekt’

LG is naar verluidt van plan om te profiteren van de uitgestelde lancering van de Samsung Galaxy S8. Dat blijkt uit de gelekte releasedatum van de LG G6.

MWC 2017

LG G5 Review LG G5 kopen
De LG G5

Op 27 februari begint het Mobile World Congress in Barcelona. Het is het grootste evenement binnen de telecomindustrie. Elk jaar worden er tientallen nieuwe toestellen onthuld, waaronder ook vlaggenschepen van grote merken. Normaliter kondigt Samsung er bijvoorbeeld altijd zijn nieuwste Galaxy S-model aan. Dit jaar wordt naar verluidt een uitzondering op die regel. De Koreaanse smartphonefabrikant stelt de lancering namelijk waarschijnlijk uit tot maart of april. Wellicht krijgen we echter toch nog een voorproefje, want Samsung wil naar verluidt begin maart alvast een kleine batch van de Samsung Galaxy S8 uitbrengen.

LG G6

Dat doet het Koreaanse bedrijf volgens interne bronnen omdat ongeduldige consumenten anders wellicht toch voor de concurrentie kiezen. LG en HTC gaan namelijk naar verwachting ook nieuwe vlaggenschepen tijdens of rondom MWC 2017 aankondigen. Een Koreaanse publicatie beweert nu de releasedatum van LG’s volgende vlaggenschip te weten, de LG G6. Volgens ETNews zal het toestel op 26 februari worden onthuld, dus een dag voor het congres begint. Vervolgens zal de Android smartphone al op 10 maart beschikbaar zijn. Dat is dus de releasedatum voor Korea, waar LG alle back-to-school shoppers mee wil pakken. Een internationale uitrol zal naar verwachting snel volgen.

Samsung aftroeven

Daarmee probeert LG naar verluidt te profiteren van de uitgestelde release van de Samsung Galaxy S8. Vorig jaar was Samsung namelijk eerder: de LG G5 kwam toen op 31 maart uit, terwijl de Galaxy S7 en S7 Edge al vanaf 11 maart beschikbaar waren. Nu lijkt het erop dat LG wellicht een maand eerder zal zijn dan zijn grote concurrent. Het blijft de grote vraag of Samsung hier wakker van moet liggen, maar het zal ongetwijfeld impact hebben op de verkopen. Ondertussen sijpelen er steeds meer details rondom het nieuwe vlaggenschip van LG binnen. Vanochtend schreven we bijvoorbeeld over het opvallende scherm van het toestel.

Bron: ETNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Paul Peter -

    Zinloze actie. De merk loyaliteit van de Samsung gebruikers is de hoogste ter wereld samen met Apple gebruikers.
    Die stappen echt niet over op LG.

    Daarbij zullen de twijfelaars gewoon wachten op de S8 voordat ze een keuze maken.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters