Bevestigd: LG G6 krijgt Snapdragon 821 in plaats van 835

Op 26 februari zou het eindelijk zover moeten zijn: de lancering van de LG G6 tijdens het Mobile World Congress. Naarmate de datum van de lancering nadert, komt er steeds meer informatie vrij over de handset. Gehoopt werd dat de nieuwe LG smartphone aangedreven zou worden door Qualcomm’s Snapdragon 835. Helaas voor fans van de laatste Snapdragon lijkt dit ijdele hoop te zijn geweest. Een gelekte foto werpt meer licht op de vraag welke processor de LG G6 zal krijgen. LG lijkt toch voor de Snapdragon 821 te hebben gekozen.

Snapdragon 821 en vingerafdrukscanner aan de achterkant

CES foto specificaties LG G6De foto zou genomen zijn tijdens een besloten LG presentatie tijdens de Consumer Electronics Show aan het begin van het jaar. Op de foto is te zien dat de LG G6
een Qualcomm MSM8996AC CPU krijgt, wat staat voor de Snapdragon 821. Verder laat de foto ook zien dat het toestel uitgerust wordt met een 5.7 inch display en een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Ook wordt getoond dat het toestel resistent zal zijn tegen stof en water. Voor de audio krijgt het daarnaast een quad DAC (digital to analog converter).

Snapdragon 835 zou voor te late lanceringsdatum hebben gezorgd

Omdat Samsung de Snapdragon 835 massaal produceert voor Qualcomm, heeft het bedrijf waarschijnlijk de deal kunnen regelen om als eerste van de chipset gebruik te mogen maken. Hoewel dat geweldig is voor Samsung, is het minder praktisch voor andere smartphone makers. Deze zullen helaas tot na de lancering van de Galaxy S8 toestellen moeten wachten, om de processor op grote schaal te kunnen bemachtigen. Praktisch gezien zou dit betekenen dat de toestellen rond begin juni uitgebracht zouden kunnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor LG en het bedrijf heeft er blijkbaar voor gekozen niet te wachten met de G6 lancering. Hoewel het toestel nu niet de nieuwste processor heeft, is de timing van de lancering wellicht beter. Door gebruikers te lang te laten wachten, zouden ze wel eens kunnen overstappen op een ander merk.

Bron: SemiAccurate

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters