‘LG G6 krijgt verwijderbare batterij en speciale functies’

Volgens een prominente Koreaanse publicatie krijgt de LG G6 een verwijderbare batterij, net zoals de meeste toestellen van LG. Zeker na de Galaxy Note 7 lijkt dat goed nieuws te zijn.

LG G6

LG G6 LG G5
De LG G5

Na de tegenvallende verkopen van de LG G5 wordt de LG G6 naar verluidt geen modulair toestel. Toch blijkt uit nieuwe geruchten dat de onvermijdelijke opvolger een belangrijk pluspunt van LG’s smartphones zal behouden: een verwijderbare batterij.

Verwijderbare batterij

Volgens The Korea Herald heeft LG opnieuw voor verwijderbare batterijen gekozen om mogelijke veiligheidsproblemen te voorkomen. Daarbij moeten we natuurlijk gelijk aan de Samsung Galaxy Note 7 denken, het toestel dat de Koreaanse smartphonefabrikant terug heeft moeten roepen nadat exemplaren in de fik vlogen. Na slechts een paar maanden aan productie stopte Samsung compleet met het verkopen van de door critici geprezen phablet. De batterij van de Galaxy Note 7 kon niet verwijderd worden door de consument zelf. Verwijderbare batterijen kunnen natuurlijk nog steeds problemen opleveren, maar het is dan wel veel makkelijker om de batterij in kwestie te vervangen.

Speciale functies

Verder wist de Koreaanse publicatie te bevestigen dat de LG G6 een irriscanner krijgt die tegelijkertijd functioneert als een selfiecamera. Daarnaast zal LG Pay naar verluidt een grote rol spelen, het betalingssysteem dat de Koreaanse smartphonefabrikant naar verwachting volgend jaar aan zal kondigen. Daarnaast noemt The Korea Herald dat het toestel speciale functies krijgt die je nog niet eerder in een toestel bent tegengekomen. Wat die nieuwe functies inhouden is helaas niet duidelijk.

MWC 2017

LG maakte met de LG G5 een innovatieve keuze in een markt waar toestellen steeds meer op elkaar leken. Helaas werd dat niet beloond door de consument, want de verkopen vielen sterk tegen. Hopelijk weet de G6 het tij te keren voor de fabrikant. Het nieuwe vlaggenschip wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2017 onthuld, misschien tijdens MWC 2017.

Bron: The Korea Herald

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters