‘LG G6 krijgt verwijderbare batterij en speciale functies’

Volgens een prominente Koreaanse publicatie krijgt de LG G6 een verwijderbare batterij, net zoals de meeste toestellen van LG. Zeker na de Galaxy Note 7 lijkt dat goed nieuws te zijn.

LG G6

LG G6 LG G5
De LG G5

Na de tegenvallende verkopen van de LG G5 wordt de LG G6 naar verluidt geen modulair toestel. Toch blijkt uit nieuwe geruchten dat de onvermijdelijke opvolger een belangrijk pluspunt van LG’s smartphones zal behouden: een verwijderbare batterij.

Verwijderbare batterij

Volgens The Korea Herald heeft LG opnieuw voor verwijderbare batterijen gekozen om mogelijke veiligheidsproblemen te voorkomen. Daarbij moeten we natuurlijk gelijk aan de Samsung Galaxy Note 7 denken, het toestel dat de Koreaanse smartphonefabrikant terug heeft moeten roepen nadat exemplaren in de fik vlogen. Na slechts een paar maanden aan productie stopte Samsung compleet met het verkopen van de door critici geprezen phablet. De batterij van de Galaxy Note 7 kon niet verwijderd worden door de consument zelf. Verwijderbare batterijen kunnen natuurlijk nog steeds problemen opleveren, maar het is dan wel veel makkelijker om de batterij in kwestie te vervangen.

Speciale functies

Verder wist de Koreaanse publicatie te bevestigen dat de LG G6 een irriscanner krijgt die tegelijkertijd functioneert als een selfiecamera. Daarnaast zal LG Pay naar verluidt een grote rol spelen, het betalingssysteem dat de Koreaanse smartphonefabrikant naar verwachting volgend jaar aan zal kondigen. Daarnaast noemt The Korea Herald dat het toestel speciale functies krijgt die je nog niet eerder in een toestel bent tegengekomen. Wat die nieuwe functies inhouden is helaas niet duidelijk.

MWC 2017

LG maakte met de LG G5 een innovatieve keuze in een markt waar toestellen steeds meer op elkaar leken. Helaas werd dat niet beloond door de consument, want de verkopen vielen sterk tegen. Hopelijk weet de G6 het tij te keren voor de fabrikant. Het nieuwe vlaggenschip wordt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2017 onthuld, misschien tijdens MWC 2017.

Bron: The Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 JCC+

WANT geeft de limited edition OnePlus 5 JCC+ weg: zo maak je gratis kans lees verder

Samsung Galaxy A

Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt lees verder

Apple iPhone X

‘Geruchten rondom kleinere en grotere iPhone X duiken op’ lees verder

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

Samsung Galaxy Note 9

Lancering nabij: Samsung’s opvouwbare smartphone duikt opnieuw op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters