Geen compromis: eerste details LG G7 duiken op

Het is duidelijk dat LG ervoor wil zorgen dat het volgend jaar geen concessies hoeft te doen met de LG G7. De Koreaanse fabrikant werkt nu al samen met Qualcomm.

LG G6 troeft de concurrentie af, maar met een prijs

LG had het vorig jaar erg moeilijk. Het Koreaanse bedrijf probeerde te innoveren met de modulaire LG G5, maar de verkopen vielen helaas tegen.

Dit jaar pakte LG het anders aan. De smartphonefabrikant nam afscheid van het modulaire systeem. Daarmee bracht het een vrij standaard high-end toestel uit, maar met een andere strategie: LG wilde eerder zijn dan de concurrentie.

LG G6 review design

Dat is ook gelukt. Mede dankzij het feit dat de Galaxy S8 werd uitgesteld kon LG eerder dan de rest zijn vlaggenschip onthullen en uitbrengen. Daardoor kreeg de LG G6 een voorsprong. Daarvoor moest de fabrikant echter wel een prijs betalen.

Het high-end toestel wordt namelijk aangedreven door de Snapdragon 821. Een krachtige chipset die zeker nog voldoet, maar de concurrentie maakt gebruik van de nieuwere Snapdragon 835.

LG G6 review design

Volgens LG is hun configuratie met de chipset stabieler en beter geoptimaliseerd dan de nieuwe smartphones met de Snapdragon 835. Denk bijvoorbeeld aan de HTC U11 en de Xperia XZ Premium. Dat geloven we graag, maar de consument ziet enkel de nummertjes.

Je wil immers een paar jaar met je nieuwe smartphone kunnen doen. Dan kies je toch eerder voor een nieuwere chipset. Over enkele maanden kunnen we concluderen of de opvallende strategie van de Koreaanse fabrikant goed is uitgepakt.

LG G7 krijgt nieuwste chipset van Qualcomm: Snapdragon 845

Ondertussen kijken we alvast naar volgend jaar. Dan komt LG naar verwachting met de LG G7. Volgens een Koreaanse publicatie werkt LG nu al samen met Qualcomm om ervoor te zorgen dat de G7 het niet zonder de nieuwste chipset hoeft te doen.

LG G6

De LG G7 maakt dus gebruik van Qualcomm’s volgende high-end platform, de Snapdragon 845. Althans, als de chipfabrikant niet weer de namen van zijn chipsets omgooit.

Beide fabrikanten werken al sinds het begin van mei samen. Volgens insiders is LG’s zet essentieel. Door de opkomst van virtual reality en augmented reality hebben smartphones volgend jaar de nieuwste chipsets nodig om van de nieuwste ontwikkelingen te profiteren.

Op naar volgend jaar dus, al hebben we dit jaar nog genoeg high-end toestellen om naar uit te kijken. De OnePlus 5, Samsung Galaxy Note 8 en Apple iPhone 8 komen dit jaar nog uit. Bovendien komt LG zelf nog met de opvallende LG V30.

Bron: The Investor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erik -

    Jullie trappen LG behoorlijk naar beneden in het laatste stukje, door te zeggen dat apple,Samsung en one plus 5 met high end toestellen nog dit jaar komen en daarna zeggen van owja ook lg met de V30.
    Nou, hoe domme site kun je zijn.
    Jullie worden gewoon betaald door Samsung

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters