Geen compromis: eerste details LG G7 duiken op

Het is duidelijk dat LG ervoor wil zorgen dat het volgend jaar geen concessies hoeft te doen met de LG G7. De Koreaanse fabrikant werkt nu al samen met Qualcomm.

LG G6 troeft de concurrentie af, maar met een prijs

LG had het vorig jaar erg moeilijk. Het Koreaanse bedrijf probeerde te innoveren met de modulaire LG G5, maar de verkopen vielen helaas tegen.

Dit jaar pakte LG het anders aan. De smartphonefabrikant nam afscheid van het modulaire systeem. Daarmee bracht het een vrij standaard high-end toestel uit, maar met een andere strategie: LG wilde eerder zijn dan de concurrentie.

LG G6 review design

Dat is ook gelukt. Mede dankzij het feit dat de Galaxy S8 werd uitgesteld kon LG eerder dan de rest zijn vlaggenschip onthullen en uitbrengen. Daardoor kreeg de LG G6 een voorsprong. Daarvoor moest de fabrikant echter wel een prijs betalen.

Het high-end toestel wordt namelijk aangedreven door de Snapdragon 821. Een krachtige chipset die zeker nog voldoet, maar de concurrentie maakt gebruik van de nieuwere Snapdragon 835.

LG G6 review design

Volgens LG is hun configuratie met de chipset stabieler en beter geoptimaliseerd dan de nieuwe smartphones met de Snapdragon 835. Denk bijvoorbeeld aan de HTC U11 en de Xperia XZ Premium. Dat geloven we graag, maar de consument ziet enkel de nummertjes.

Je wil immers een paar jaar met je nieuwe smartphone kunnen doen. Dan kies je toch eerder voor een nieuwere chipset. Over enkele maanden kunnen we concluderen of de opvallende strategie van de Koreaanse fabrikant goed is uitgepakt.

LG G7 krijgt nieuwste chipset van Qualcomm: Snapdragon 845

Ondertussen kijken we alvast naar volgend jaar. Dan komt LG naar verwachting met de LG G7. Volgens een Koreaanse publicatie werkt LG nu al samen met Qualcomm om ervoor te zorgen dat de G7 het niet zonder de nieuwste chipset hoeft te doen.

LG G6

De LG G7 maakt dus gebruik van Qualcomm’s volgende high-end platform, de Snapdragon 845. Althans, als de chipfabrikant niet weer de namen van zijn chipsets omgooit.

Beide fabrikanten werken al sinds het begin van mei samen. Volgens insiders is LG’s zet essentieel. Door de opkomst van virtual reality en augmented reality hebben smartphones volgend jaar de nieuwste chipsets nodig om van de nieuwste ontwikkelingen te profiteren.

Op naar volgend jaar dus, al hebben we dit jaar nog genoeg high-end toestellen om naar uit te kijken. De OnePlus 5, Samsung Galaxy Note 8 en Apple iPhone 8 komen dit jaar nog uit. Bovendien komt LG zelf nog met de opvallende LG V30.

Bron: The Investor

 

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters