‘Drastische maatregelen: LG begint helemaal opnieuw met ontwikkeling LG G7’

Het nieuws rondom het nieuwe flagship van LG wordt er steeds drastischer op. Eerst bleek dat de Koreaanse fabrikant van de standaard LG G-naam af zou gaan stappen. Vervolgens maakte de CEO van LG officieel bekend dat het bedrijf niet meer jaarlijks smartphones uit gaat brengen. De nieuwe strategie focust op varianten van bestaande toestellen. Volledig nieuwe toestellen worden enkel uitgebracht wanneer er genoeg upgrades zijn.

LG G7: LG neemt drastische maatregelen

Zo hoeft het bedrijf minder risico te nemen. Bovendien past zo’n aanpak beter bij de huidige smartphonemarkt. Vrijwel elk toestel is capabel, en echte innovatie is schaars. Fair enough. Nu komt daar echter opvallender nieuws bovenop, in de vorm van een gerucht.

LG G6
De LG G6

Naar verluidt is LG kortgeleden compleet gestopt met de ontwikkeling van de LG G7. Of hoe het nieuwe toestel dan ook gaat heten. Dan hebben we het over een week geleden. Insiders beweren dat de CEO van LG de opdracht heeft gegeven om het toestel volledig te schrappen. Althans, om volledig opnieuw te beginnen. Terug naar tekentafel dus.

Uit de rode cijfers?

Deze bijzonder drastische actie zou naar verluidt vlak na de eerdere aankondiging hebben plaatsgevonden. De CEO van de techgigant bevestigde toen ook dat LG niet meer toestellen uit gaat brengen, puur om met Samsung te kunnen concurreren. De fabrikant geeft het niet op, maar wil vanaf nu zijn eigen spelletje gaan spelen. Zo moet het bedrijf uit de rode cijfers komen.

Dit betekent dat de fabrikant voor het eerst in jaren niet een nieuw vlaggenschip zal aankondigen in februari. LG is altijd een vaste gast op het Mobile World Congress. Vorig jaar wist het bedrijf nog Samsung af te troeven met dunne schermranden, door de LG G6 eerder uit te brengen. Nu neemt de techgigant dus drastische maatregelen. Opnieuw beginnen, en vanuit die basis weer gaan knallen.

LG heeft nog niks officieel bevestigd, dus neem dit nieuws voorlopig met een korrel zout. Een ding is echter duidelijk: LG gaat zijn aanwezigheid op de smartphonemarkt drastisch herzien. Op de lange termijn zal dat hopelijk een wijze beslissing zijn. Hoe meer concurrentie, hoe beter de smartphones die jij in je handen krijgt. Check hier het laatste nieuws rondom de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters