LG G7 Neo komt eraan: omarm de notch?

Samsung’s antwoord op de iPhone X is de Samsung Galaxy S9. Zonder notch. Een opluchting voor velen. Andere smartphonefabrikanten konden de weerleiding (helaas) echter niet weerstaan. Afgelopen week bleek tijdens het Mobile World Congress dat 2018 echt het jaar van de notch wordt. Vooral kleinere merken hopen zo de aandacht van de consument te trekken. Hier hebben we de meest opvallende voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Nu lijkt het er op dat zelfs LG voor de notch gaat, met de LG G7 Neo.

LG G7 komt eraan: omarm de notch

Gelekte foto’s en renders wijzen op een aanwezige inham. Doordat LG het model geschrapt heeft en terug is gegaan naar de tekentafel, ontstond er verwarring rondom wat nou echt de LG G7 is. Gelekte renders konden immers ook op de geschrapte eerste versie slaan. De Koreaanse fabrikant stevent nu echter op de daadwerkelijke onthulling af. Ondertussen blijven de leaks binnenstromen, waarbij een ding duidelijk wordt: de notch is here to stay.

LG G7 Neo LG G7 Neo

De bekende leaker heeft nu renders gedeeld van het langverwachte toestel. Hij heeft de ontwerpen gebaseerd op eerder gelekt materiaal. Neem dit soort afbeeldingen dus met een korrel zout. Het gaat immers niet om renders die direct afkomstig zijn van het LG-kamp. Toch schetsen ze een duidelijk beeld. LG laat zich inspireren door de iPhone X, al doet de dunnere notch ook denken aan de nieuwe Asus. De schermrand aan de onderkant is iets dikker, dan dat je van Apple’s toestel gewend bent.

Aan de achterkant zien we iets meer originaliteit. Het design is typisch LG, al is de dubbele camera dit keer verticaal gepositioneerd, in plaats van horizontaal. De klassieke LG powerknop en vingerafdrukscanner vind je terug op de bekende plek. Ook lijkt de achterkant een curve te hebben, in tegenstelling tot de iPhone X. Je hoeft dus geen regelrechte kopie te verwachten. Of we blij moeten zijn met de notch, is maar de vraag. Maar dat het op dit moment de toekomst is van Android, zoveel is duidelijk.

LG G7 Neo LG G7 Neo

Qua specificaties krijg je alles dat je high-end hartje anno 2018 begeert. Denk aan de Snapdragon 845, in combinatie met 6GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Het 6-inch schermpaneel heeft een flinke resolutie van 3120 x 1440. Daarmee is het toestel nog langwerpiger dan de 18:9 beeldverhouding waarmee LG een van de eersten was. LG geeft zelf al aan dat dit toestel het begin van een nieuw tijdperk voor het bedrijf moet worden. Geen jaarlijkse cycli, maar upgrades die ertoe doen. We gaan de komende maanden ontdekken of dat gaat lonen. Check ondertussen hier de beste Android smartphones met een notch.

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters