LG G7 verschijnt op officiële website LG en brengt slecht nieuws

Vorig jaar onthulde LG zijn nieuwste smartphone eerder dan normaal. Daardoor kwam de LG G6 eerder op de markt dan de Samsung Galaxy S8. Achteraf gezien een succesvolle strategie, als we naar de verkoopcijfers kijken. Gaat LG hetzelfde doen met de LG G7?

LG G7 verschijnt op officiële website

Destijds was men echter minder vrolijk gestemd: door de vroege lancering had het toestel een oudere chip. Waar alle andere flagships van 2017 gebruik maken van de Snapdragon 835, moest de LG G6 het nog met de Snapdragon 821 doen.

Nog steeds een krachtige, capabele chip, maar niet het nieuwste van het nieuwste. We hebben nu goed en slecht nieuws over de opvolger van de G6, de LG G7. De Koreaanse fabrikant heeft (per ongeluk) de LG G7 bevestigd. Het onaangekondigde Android toestel verscheen vannacht op de Engelse website van de techgigant.

LG G7

Het gaat om een pagina waarop Fast Charge wordt uitgelegd. Dat is de technologie waardoor toestellen sneller op kunnen laden. LG’s smartphones maken daarvoor gebruik van Quick Charge, een protocol van Qualcomm, de maker van de chips in vrijwel elke Android smartphone. Volg je het nog?

Quickcharge en Snapdragon

LG zet op de pagina’s verschillende generaties van Quick Charge op een rijtje, met daaronder welke toestellen erbij horen. De Snapdragon 845, de nieuwe high-end chip waar de Galaxy S9 ook gebruik van gaat maken, brengt Quick Charge 4.0+ met zich mee. De LG G7 staat echter onder Quick Charge 4.0, het protocol van de Snapdragon 835. Kiest de techgigant opnieuw voor een oudere chip?

LG G6 review design LG G7
De LG G6

Die kans is aanwezig, maar treur niet te voorbarig. Onlangs werd bijvoorbeeld de Nubia Z17 onthuld, een Android smartphone met de Snapdragon 835. Dat toestel maakt gewoon gebruik van Quick Charge 4.0+, dus per uitzondering kunnen de protocollen alsnog naar andere generaties gebracht worden. Hoe dan ook maakt de G7 dus niet gebruik van de nieuwste versie van Quick Charge.

De Snapdragon 835 lijkt echter een logische keuze te zijn. Samsung heeft voorrang als het om de Snapdragon 845 gaat, dus LG zal er alles aan moeten doen om een voorraad op te bouwen. Het kiezen voor de Snapdragon 835 is dan ook een mooi alternatief. Maar hoeveel diehard fans stoot je daarmee voor het hoofd? Dat is maar de vraag. De grote massa is zich niet bewust van de chips in hun toestellen, en de Snapdragon 835 is meer dan krachtig genoeg… Binnenkort horen we meer!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters