Rebranding in zicht: opvolger LG G6 gaat niet LG G7 heten

LG pakte het ambitieus aan met zijn modulaire flagship, de LG G5. Helaas werd dat niet beloond door de consument: het toestel was een lichtelijke flop. De LG G6 deed het met zijn dunnere schermranden en goede timing ten opzichte van de Galaxy S8 een stuk beter. Wat is de volgende stap voor het Koreaanse bedrijf? Niet de LG G7, in ieder geval.

Geen LG G7

Over een paar maanden komt de onvermijdelijke opvolger van de LG G6 uit. Je kunt binnenkort dan ook de eerste leaks verwachten. Sterker nog, die beginnen nu zelfs al binnen te komen. De prominente Koreaanse publicatie The Investor deelde vandaag een nieuw gerucht, op basis van betrouwbare bronnen.

Naar verluidt wil LG zijn high-end serie gaan rebranden. Oftewel: op een andere manier in de markt zetten. Volgens insiders gaat het nieuwe toestel niet de LG G7 heten. In plaats daarvan krijgt de Android smartphone een andere naam. Het doel: nog beter concurreren met Apple en Samsung.

LG G6 review design LG G7
De LG G6

Het gerucht is door een woordvoerder van LG bevestigd: “LG werkt aan een nieuwe strategie voor de G-serie, voor de eerste helft van 2018. Het wordt overwogen om een twee nummers in de compleet nieuwe naam te verwerken.”

Eind februari

Dat doet denken aan Samsung, die met de Galaxy Note 7 de Galaxy Note 6 oversloeg. Het klinkt stom, maar door de nummering gelijk te trekken met de concurrentie, denken consumenten dat het toestel net zo goed of net zo nieuw is. Blijkbaar hoopt de Koreaanse fabrikant dat het ook verder werkt: een hoger nummer pakken. Huawei doet dat dit jaar met de Huawei P20, in plaats van de Huawei P11.

De LG G-serie ging van start in 2012, met de lancering van de LG Optimus G. Sindsdien heeft het merk de Optimus-naam achter zich gelaten. Binnenkort zal de kenmerkende G-benaming waarschijnlijk dus ook volgen. Naar verwachting wordt de LG G7 eind februari onthuld, dus dan gaan we ontdekken voor welke naam de techgigant heeft gekozen. Check ook dit opmerkelijke nieuws rondom de iPhone X 2018 en LG.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters