LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt

Elk jaar onthult LG zijn nieuwste¬†flagship tijdens het Mobile World Comgress. Dat is ’s werelds grootste smartphonebeurs, die elk jaar in Barcelona plaatsvindt. Eind deze maand is het weer raak. Na Huawei bleek vorige maand dat ook LG niet rechtstreeks de strijd met Samsung aan gaat. Niet omdat men bang is voor de Samsung Galaxy S9, maar omdat de Koreaanse fabrikant terug naar de tekentafel ging. Het toestel dat bijna de LG G7 werd, is op het laatste moment nog geschrapt. Een drastische keuze, die hopelijk een beter toestel oplevert.

LG gooit het roer drastisch om voor LG G7

Sowieso heeft het merk al bekend gemaakt dat het van de gebruikelijke jaarlijkse cyclus af gaat stappen. Enkel een nieuwe generatie uitbrengen wanneer het nodig is en een significante upgrade biedt, dat is het devies. In de tussentijd zal de fabrikant zich focussen op het uitbrengen van varianten en speciale uitvoeringen. Maar goed, terug naar LG’s uitgestelde vlaggenschip.

Naar verluidt komt het nieuwe toestel uit in juni. Een anonieme bron binnen het bedrijf beweert een briefing te hebben ontvangen rondom het nieuwe toestel. De smartphone draagt de codenaam “Judy” en heeft een 6.1.-inch scherm, aldus de bron. Neem het nieuws met een flinke korrel zout, gezien er geen bewijs is geleverd, maar het zou zomaar kunnen kloppen. Het toestel heeft een nieuw type scherm, genaamd MLCD+. Die term mag je snel weer vergeten, maar het effect is dat het scherm een stuk helderder is, maar toch 35 procent minder energie dan het gemiddelde LCD-scherm verbruikt.

LG G6 review design
De LG G6

Onder de motorkap

Onder de motorkap zit de Snapdragon 845, in combinatie met een octa-core CPU en de Adreno 630 GPU. Verder beschikt de gebruiker naar verluidt over 64GB aan opslaggeheugen en 4GB aan werkgeheugen. Aan de achterkant zit een dubbele camera, bestaande uit een dubbele 13MP sensor met een diafragma van f/1.6. Verder is het toestel waterdicht en zitten er stereo speakers aan de voorkant.

Het wordt interessant om te ontdekken of dit gerucht klopt. Het klinkt allemaal aannemelijk. Vorig jaar maakte LG gebruik van een oudere chip, om zo zijn nieuwe smartphone voor de Galaxy S8 uit te kunnen brengen. Uiteindelijk leverde het een achterstand op qua hardware, die vooral later in het jaar schrijnend werd. De nieuwe strategie met varianten ipv nieuwe modellen kan LG competitief houden. Al heeft de LG G7 dus al vanaf het begin dezelfde chip als de Galaxy S9. Althans, als dit allemaal blijkt te kloppen. Check hier wat je kunt verwachten van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters