Nieuwe naam LG G7 bevestigd door gelekte foto’s en specificaties

We hebben interessante smartphoneweken voor de boeg. Binnenkort wordt de OnePlus 6 onthuld, een toestel dat veel aandacht krijgt. Je zou bijna vergeten dat LG ook met een opvolger voor de LG G6 komt. Dan hebben we het dus over de LG G7.

LG G7 ThinQ duikt opnieuw op

Een toestel dat bijna werd geschrapt. Wat er precies is gebeurd, blijft onduidelijk. Hoe dan ook is de LG G7 meerdere malen uitgesteld. De Koreaanse fabrikant ging terug naar de tekentafel, met als doel om enkel een nieuwe generatie uit te brengen, wanneer er echte innovatie is. In de tussentijd moeten consumenten het met extra varianten doen.

LG G7 ThinQ

Dat moment is nu aangebroken. Althans, in mei. Dan wordt de LG G7 namelijk naar verluidt onthuld. Dat is overigens niet de complete naam van het toestel. Volgens insiders gaat het om de LG G7 ThinQ. Daarmee zet het merk zijn nieuwe merknaam voor slimme software en hardware nog breder in.

Die gelekte naam wordt nu verder bevestigd door twee foto’s. De bekende techsite TechRadar heeft foto’s van de LG G7 ThinQ bemachtigd. Op een van die foto’s is de opstart-animatie te zien, inclusief de nieuwe toestelnaam. Helaas is de onaangekondigde smartphone in een case gehuld, waardoor de hardware grotendeels een mysterie blijft.

Speciale knop voor assistent

De notch is in ieder geval duidelijk te zien. In de case zitten drie openingen, twee aan de linker- en een aan de rechterkant. Naar verluidt zal een van die knoppen toegewijd zijn aan de ThinQ AI assistent. Net zoals de Samsung Galaxy S9 een toegewijde Bixby-knop heeft. Hopelijk kun je de knop van de LG G7 ThinQ wel herprogrammeren.

Althans, mits de assistent tegenvalt. Hopelijk weet LG wel vanaf het begin indruk te maken met zijn slimme assistent. Overigens zijn de specificaties ook nogmaals gelekt. We zien het bekende riedeltje: de Snapdragon 845, met 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen.

Dat is de chip die je in vrijwel elk flagship van dit moment vindt. Waaronder de Samsung Galaxy S9 en de aankomende OnePlus 6. Over dat toestel kun je hier alles lezen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van LG’s bijzondere plannen.

🔥Lees ook: Gelekte poster geeft sneak peek Honor 10

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters