Tijd voor de notch: dit is de LG G7 ThinQ

LG gaat zeer binnenkort de bijna geschrapte LG G7 ThinQ onthullen, de opvolger van de LG G6. En ja hoor, ook LG gaat Apple’s iPhone X achterna. Oftewel, de LG G7 ThinQ krijgt ook een notch. Althans, daar leken gelekte foto’s op te wijzen.

Officiële afbeelding toont notch LG G7 ThinQ

De bekende leaker Evan Blass bevestigt dat detail nu met een officiële promotieafbeelding. Blass zit er zelden naast als het om dit soort renders gaat. In het verleden wist hij al keer op keer onaangekondigde toestellen te tonen.

We zien een powerknop aan de rechterkant van het toestel. Een opvallende keuze, gezien LG’s toestellen meestal een powerknop aan de achterkant hebben, inclusief een vingerafdrukscanner. Denk bijvoorbeeld aan de LG G6 en de LG V30.

LG G7 ThinQ

In het geval van de LG G7 ThinQ blijft de vingerafdrukscanner aan de achterkant, maar wordt de powerknop dus gescheiden. Verder kun je aan de achterkant een dubbele camera met LED flash en laser autofocus verwachten.

Maar goed, na de onthulling zal de focus vooral op de notch liggen. Het is een controversiële ontwikkeling. Android P omarmt de uitsparing, en vrijwel elke fabrikant slaat die weg in. Zelfs OnePlus, met de OnePlus 6. Samsung is een van de weinige merken met een notch-loos flagship.

Geruchten wijzen erop dat LG voor een middenweg gaat. Het toestel krijgt een notch, maar naar verluidt is er ook een prominente modus waarin de notch verborgen wordt. Althans, softwarematig. De ruimtes aan weerskanten worden dan met een zwarte balk opgevuld.

Focus op kunstmatige intelligentie

Na het smeken van fans beloofde OnePlus onlangs een soortgelijke oplossing. De focus ligt bij de LG G7 ThinQ vooral op kunstmatige intelligentie (vandaar de naam), net zoals het geval was bij de LG V30S ThinQ. Dat toestel werd in februari onthuld.

 

Is het genoeg om het tij te keren na tegenvallende financiële resultaten? Naar verluidt gaan we het op 2 mei ontdekken. Dan wordt de LG G7 ThinQ officieel onthuld. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

🔥Lees ook: Samsung Galaxy S9 verslaat iPhone X in prestigieuze test

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters