Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien

De LG G6 is een van de vlaggenschepen van dit jaar en mag er zeker wezen. Volgend jaar is het weer tijd voor zijn opvolger: de LG G7. We zijn benieuwd wat LG in 2018 zal leveren. In ieder geval hebben we alvast een verlanglijstje van vijf dingen die we graag bij de LG G7 zouden willen zien.

Headphone jack

De headphone jack is is langzaam maar zeker aan het uitsterven op de smartphone om plaats te maken voor draadloze koptelefoons of USB-C draadjes. Steeds meer smartphonemakers verwijderen de poort, terwijl veel gebruikers er nog steeds erg aan gehecht zijn en helemaal niet willen overstappen op iets anders. We hopen dat LG het nog een jaartje volhoudt en de LG G7 volgend jaar gewoon zal uitrusten met de 3.55mm poort.

LG G6, voorloper LG G7

De nieuwste chipset

Hoewel de Snapdragon 835 van Qualcomm de chipset voor vlaggenschepen was dit jaar, kwam de LG G6 met een Snapdragon 821. En dat is jammer, aangezien de Snapdragon 835 juist een stuk sneller en efficiënter is dan zijn voorgangers. We hopen dat LG er volgend jaar voor kiest om het nieuwe vlaggenschip wel uit te rusten met de nieuwe chipset van Qualcomm, namelijk de Snapdragon 845. Dat zal het leven van G7 gebruikers waarschijnlijk net iets fijner maken. Volgens de berichten zal LG echter waarschijnlijk kiezen voor de Snapdragon 835 en achter blijven lopen. Het feit dat Samsung waarschijnlijk weer voorrang krijgt met het afnemen van de nieuwe Snapdragon zal hier uiteraard mee te maken hebben.

Verleidelijker prijskaartje

Ondanks het feit dat de LG G6 van dit jaar niet was uitgerust met de nieuwste chipset, kwam de prijs van het toestel erg dicht in de buurt van andere vlaggenschepen zoals de Samsung Galaxy S8 welke wel kwam met de nieuwst chipset. Als de G7 weer niet is uitgerust met de laatste chipset, hopen we toch dat LG de prijs wat lager maakt om hiervoor te compenseren. We klagen helemaal niet over de prestaties van de LG G6, maar als je niet het nieuwste biedt kun je ook niet de hoofdprijs vragen.

LG G6

Gebruiksvriendelijke user interface

Zoals veel smartphonemakers sleutelt ook LG nog even aan Android, voordat nieuwe updates worden uitgebracht. De eigen user interface van LG is echter niet het meeste fijne systeem dat je je zou kunnen bedenken, hoewel het ook weer niet vreselijk is. Misschien is het tijd om met de LG G7 dit helemaal om te gooien en met iets totaal nieuws te komen.

Wereldwijd dezelfde features

De LG G6 is op verschillende markten uitgebracht, maar niet overal gedraagt het toestel zich hetzelfde. Zo kunnen we in het westen draadloos opladen met de smartphone, maar ontbreekt deze feature op de Aziatische markt. Aan de andere kant krijgt Zuid-Korea weer Quad DAC, terwijl wij deze audio feature weer moeten missen. Misschien is het een goed idee om overal ter wereld gebruikers dezelfde features te bieden, aangezien het toch overal hetzelfde toestel hoort te zijn?

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters