'LG gaat de eerste buigbare smartphone wereldwijd verkopen'

Een woordvoerder van LG heeft aangegeven dat de fabrikant bezig is met een wereldwijde introductie van de G Flex. De G Flex is de eerste buigbare telefoon die LG in Korea al op de markt heeft gebracht.

Een woordvoerder van LG Engeland heeft het nieuws bevestigd tegenover Phone Arena. De fabrikant geeft aan dat er nu gewerkt wordt aan een wereldwijde introductie van de G Flex. Daarmee lijkt de fabrikant haar grootst rivaal op dit vlak, Samsung, af te troeven aangezien deze andere Koreaanse fabrikant geen plannen heeft om haar eigen gecurvde smartphone wereldwijd aan de man te brengen. Samsung zal dat op zijn vroegst in 2014 gaan doen.

Onduidelijk is nog wanneer de G Flex naar andere landen zal gaan komen. De kans is groot dat dit ook pas in 2014 zal gaan gebeuren aangezien de fabrikant de productie voor gebogen schermen aan het opschalen is. Hierdoor weet het alleen genoeg schermen te produceren voor haar thuisland Zuid-Korea. Desondanks lijkt LG er van overtuigd dat het de fabrikant gaat lukken om binnen afzienbare tijd haar eerste flexibele smartphone wereldwijd aan de man te brengen.

LG onthult gebogen LG G Flex lg g flex 4 verge super wide 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

   Ik moet sterk denken aan de Nexus S. En de Galaxy Nexus. Maar die kun je niet zo induwen als in het filmpje waar Danijel hieronder naar linkt.

   1. Dominick -

    Verschil is dat hier het scherm daadwerkelijk krom is en bij de Nexussen alleen het glas over het scherm krom is.

   2. bartvuijk -

    En niet buigbaar. Gezien de vorm is er met de G Flex nog een ander effect mogelijk. Als je 'm wegsmijt op een bepaalde manier, komt 'ie als een boemerang weer bij je terug 😉

 1. Eddddd -

  "Buigbare smartphone"?
  "Flexibele smartphone"?

  Dat klopt toch echt niet. Het gaat om een telefoon met gebogen scherm. De telefoon kan niet gebogen worden. En het scherm ook niet, hij is enkel gebogen gefabriceerd, en daarmee niet buigzaam. Wil je hem buigen, dan breek je hem.

   1. Eddddd -

    Potverdrie…. 🙂 Hij is zowaar fractioneel buigzaam. Je hebt gelijk!

    De mate waarin lijkt mij volstrekt nutteloos. Net even mijn Xperia P geprobeerd te buigen, maar door de metalen, licht gebogen body is het amper of niet waarneembaar. Wel kan ik hem van een meter op de grond laten vallen of van de trap gooien, zonder schade.

    Is dat ook het idee van een buigzame telefoon? Dat ie niet snel beschadigd? Wellicht dan goedkoper te fabriceren dan een stevige telefoon door veel dun plastic i.p.v. metaal?

   2. Danijel -

    Het grote verschil is dat het scherm van glas is gemaakt maar van plastic. Theoretisch zou dit ervoor moeten zorgen dat hij niet alleen buigbaar is, maar ook inderdaad steviger. De mate waarin moet alleen nog even blijken, want het kan best zo zijn dat het bovenste laagje van het scherm weer wel gehard glas is..

   3. Eddddd -

    Lijkt me dus meer een gimmick, even laten zien wat ze kunnen en een klein voorproefje van wat er de komende jaren komen gaat.

    Overigens is het scherm van mijn Xperia P ook van plastic. En hij is nog niet kapot 🙂

    (Laatst even mijn oude Nokia C7 uit de kast gehaald, met glazen scherm. Dat is wel prettiger vind ik. Sowieso een fijn toestel, die C7).

   4. bartvuijk -

    Over de C7 circuleren filmpjes waarbij een truck over het toestel rijdt zonder dat er iets mee gebeurt.

Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters