LG gaat de Google Nexus 4 niet in Nederland en België verkopen

LG Benelux laat weten dat het niet van plan meer is om de Nexus 4 in Nederland te gaan verkopen. Het verkoopsucces van het toestel zou ten grondslag liggen aan dit besluit.

LG Benelux laat in een statement aan All About Phones weten dat Nederland en België gepasseerd worden door de Nexus 4. Volgens LG is het verkoopsucces van deze nieuwe smartphone dermate groot dat LG besloten heeft om het toestel slechts in een aantal landen uit te brengen om zo aan de vraag te kunnen voldoen. “Om deze reden is er besloten om de Nexus 4 in een beperkt aantal landen te verkopen, Nederland en België horen helaas niet bij deze landen”, aldus Sabrina Eilers, woordvoerster van LG Benelux, in het statement.

LG liet tijdens de bekendmaking van het toestel eerder wel nog weten dat het toestel naar Nederland en België zou gaan komen. Echter door het verkoopsucces van het toestel in Europa lijkt LG simpelweg niet snel genoeg het toestel te kunnen produceren waardoor hij voorlopig beperkt beschikbaar blijft. Er zouden ondermeer problemen zijn met de levering van de nieuwe Qualcomm-processor die ook in de Optimus G te vinden is.

De Nexus 4 is dermate populair door zijn lage prijs. Het toestel heeft ondermeer in Amerika een adviesprijs van 299 dollar mee gekregen. De telefoon wordt door de Google Play Store verkocht en een paar retailers. De Nexus 10 zal evenmin door Samsung in Nederland verkocht gaan worden.

Google Nexus 4 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters