LG gaat de Google Nexus 4 niet in Nederland en België verkopen

LG Benelux laat weten dat het niet van plan meer is om de Nexus 4 in Nederland te gaan verkopen. Het verkoopsucces van het toestel zou ten grondslag liggen aan dit besluit.

LG Benelux laat in een statement aan All About Phones weten dat Nederland en België gepasseerd worden door de Nexus 4. Volgens LG is het verkoopsucces van deze nieuwe smartphone dermate groot dat LG besloten heeft om het toestel slechts in een aantal landen uit te brengen om zo aan de vraag te kunnen voldoen. “Om deze reden is er besloten om de Nexus 4 in een beperkt aantal landen te verkopen, Nederland en België horen helaas niet bij deze landen”, aldus Sabrina Eilers, woordvoerster van LG Benelux, in het statement.

LG liet tijdens de bekendmaking van het toestel eerder wel nog weten dat het toestel naar Nederland en België zou gaan komen. Echter door het verkoopsucces van het toestel in Europa lijkt LG simpelweg niet snel genoeg het toestel te kunnen produceren waardoor hij voorlopig beperkt beschikbaar blijft. Er zouden ondermeer problemen zijn met de levering van de nieuwe Qualcomm-processor die ook in de Optimus G te vinden is.

De Nexus 4 is dermate populair door zijn lage prijs. Het toestel heeft ondermeer in Amerika een adviesprijs van 299 dollar mee gekregen. De telefoon wordt door de Google Play Store verkocht en een paar retailers. De Nexus 10 zal evenmin door Samsung in Nederland verkocht gaan worden.

Google Nexus 4 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Willem de groot -

  iedereen kijkt lg met een scheef gezicht aan, maar ik ben boos op google. Maak al lang gebruik van hun producten en al hun diensten, en voel me nu gediscrimineerd. alle landen om de benelux krijgen hem, en wij als rijk landje.. moeten maar afwachten. Niet dan ik nu zit te springen om een LG telefoon, maar ben er ook behoorlijk van over de zeik. Misschien toch maar ritje duitsland van het weekeind.. of via een german proxy een german gmail maken en bestellen.

 2. dave73nl -

  Net DE gsm waar veel flashers naar uitkeken komt niet? LG had al een niet al te positive naam die eindelijk verbeterd kon worden… Nee nu net een toestel uit komt wat super is qua ondersteuning EN vooral ook prijs slaan ze ons over… waar-de-loos

 3. Quinten Groenings -

  Ik denk een mogelijke tweede reden is dat ze de Optimus G anders niet kwijtraken. Ik vind het doodzonde dat LG Nederland en België uitsluit. Sterker nog. Na eerst gezegd te hebben het toestel wel te verkopen in Nederland is het een schande dat ze het afblazen. En een magere productie een reden is dan maar in elk land wat minder. Na eindelijk positief te denken over LG herinneren ze me er nu wel weer aan waarom ik ze voorheen minachtte. Slechte service.

  1. TheOnlyKoenIsBack -

   het is ook best vreemd want ik dacht dat google de verkoop van de nexus 4 deet.
   want de nexus 10 woord ook niet in nederland verkocht. denk dat er meer achter zit dan alleen lg.

 4. Koen van Ruijven -

  Dus omdat het een groot succes is/word gaan ze het maar in een aantal landen uitbrengen. Ik snap die logica niet als het een succes is/word dan zou ik verwachten dat ze in zo veel mogelijk landen uitbrengen om zo veel geld te gaan verdienen. Maar het ligt vast wel aan mij.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters