Klap voor Qualcomm: LG gaat eigen mobiele chips produceren

De Koreaanse smartphonefabrikant LG heeft vandaag bekend gemaakt dat het zijn eigen mobiele chips gaat ontwikkelen in Intel’s fabrieken.

LG chips

De Koreaanse smartphonefabrikant LG maakte tot nu toe bijna altijd gebruik van Qualcomm’s chipsets, zoals vrijwel elke andere grote smartphonemaker. Daar gaat in de toekomst echter verandering in komen, want LG is van plan om zijn eigen chips te gaan produceren in de fabrieken van Intel. Er deden al maanden geruchten de ronde dat LG niet meer afhankelijk van Qualcomm wilde zijn, maar vandaag wordt de move dan eindelijk bevestigd door een enkele slide in een presentatie.

Apple en Huawei hebben bijvoorbeeld ook hun eigen chipsets, terwijl de rest van de industrie grotendeels afhankelijk is van bijvoorbeeld MediaTek en Qualcomm. Samsung is een van de grootste semiconductor fabrikanten ter wereld geworden. Het Koreaanse bedrijf ontwerpt niet alleen zijn eigen processors, maar maakt ook chips voor bijvoorbeeld Apple en Qualcomm. Het Chinese Xiaomi heeft ook de ambitie om zijn eigen chipsets te produceren.

Intel

LG gaat gebruik maken van Intel’s vooruitstrevende 10-nanometer technologie, waarmee dunnere chips geproduceerd kunnen worden. Het is helaas nog niet bekend of LG volledig op zijn eigen chips wil overstappen of dat het hier alleen om budgetmodellen gaat, maar hoe dan ook is dit een grote klap voor Qualcomm. Vrijwel elke westers vlaggenschip van de laatste tijd maakt gebruik van de Snapdragon 820, geproduceerd door Qualcomm. Neem bijvoorbeeld de LG G5 en hoogstwaarschijnlijk de Nexus Sailfish. Voor de consument wordt het echter wel interessanter als smartphonefabrikanten verschillende chips gaan gebruiken. Dat zorgt niet alleen voor meer innovatie, maar ook voor meer keuze tussen unieke voordelen.

ARM

Intel heeft vandaag ook aangekondigd dat het een samenwerking met aartsrivaal ARM is aangegaan. De samenwerking zorgt er voor dat andere chipmakers ook ARM processors in de fabrieken van Intel kunnen produceren. Een paar jaar geleden hadden we ons dit niet kunnen voorstellen, maar nu Intel worstelt met het voor elkaar krijgen dat smartphonefabrikanten zijn chips gebruiken voor smartphones is de samenwerking een logische keuze.

Bron: Intel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hans -

    Jullie hebben zeker nog nooit eerder gehoord van de NUCLUN; LG’s eigen mobiele processor waarmee bv de G3 Screen is uitgerust. Een telefoon uit 2014

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters