LG gaat eigen processoren maken voor mobiele telefoons

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG heeft aangekondigd zelf processoren te gaan maken voor de LG-smartphones. Zo is LG niet meer afhankelijk van de Tegra 2 van NVIDIA, de Omap 4 van Texas Instruments of de Snapdragon van Qualcomm.

LG fabriek

LG zoekt het dus in eigen stal. Waarschijnlijk werken de Koreanen aan een combinatie van een aantal processorkernen van ARM en een GPU van Imagination, en versmelten ze dat tot een bloedsnelle processor die de concurrentie zal doen verbleken.

Het overschakelen op eigen processoren is een gedurfde stap, en het toont aan dat het bedrijf vast van plan is om een stevige rol te blijven spelen in de smartphonemarkt. Het toont ook aan dat LG bezig is om de concurrentie in deze markt voorbij te streven, en meer telefoons wil verkopen.

Het is een tegendraadse beweging van LG. Nokia, nog altijd de wereldleider op de telefoonmarkt, is al enkele jaren geleden gestopt om zelf chips voor zijn telefoons te maken. Maar Samsung, de nummer twee, gebruikt zowel zijn eigen chips als chips van andere fabrikanten. Bij de keus welke processor wordt gebruikt, laat Samsung het ervan af hangen hoe snel de componenten voor de smartphones beschikbaar zijn. Daarom zien we straks waarschijnlijk twee versies van de nieuwe Samsung Galaxy S 2, eentje met een Tegra 2 erin en eentje met de Samsung Exynos 4201.

LG staat achter Samsung op de mobiele markt, en Apple zit daar weer niet ver achter. Apple ontwerpt zijn eigen mobiele processoren, en laat die bouwen door Samsung.

Dus het in eigen huis maken van processoren is niet echt nieuw. Maar toch loopt LG wel enig risico met de stap om zelf chips te gaan bakken. Een compleet nieuwe tak moet worden opgericht, mensen moeten hiervoor worden ingehuurd, en er moet veel geïnvesteerd worden. Maar het resultaat is dat LG zelf controle uitoefent over zijn productie, en niet hoeft te wachten tot andere chipbakkers de spullen kunnen leveren.

Bron: Into Mobile

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters