LG gaat Motorola voorbij in marktaandeel

LG heeft afgelopen jaar meer toestellen verkocht dan Motorola en dat betekent dat het merk wereldwijd de derde plaats heeft bemachtigd qua marktaandeel.

2008 is voor de hele economie een jaar geweest van grote veranderingen, met als belangrijkste punt de kredietcrisis. De crisis heeft ook in de telecommarkt haar sporen achtergelaten en naar verwachting zal dat dit jaar nog wel even doorgaan. LG heeft echter positief gebruik gemaakt van de kredietcrisis en heeft de problemen van Sony Ericsson en Motorola om weten te zetten in een nummer drie positie in de wereldwijde marktaandeel-top 5.

In 2007 was Motorola nog derde, achter Nokia en Samsung, maar nu is Motorola dus van zijn plaats gestoten door LG. Het bedrijf wist met 100 miljoen verkochte toestellen ongeveer honderdduizend toestellen meer te verkopen dan zijn concurrent, dus het verschil is erg klein. Sony Ericsson volgde als vijfde, met ‘slechts’ 96,6 miljoen verkochte telefoons. De nummer één en twee liggen mijlenver voor, Nokia verkocht 470 miljoen toestellen en Samsung wist 200 miljoen telefoons over de toonbank te krijgen.

Deze top 5 is wereldwijd en voor Nederland ziet deze er dan ook heel anders uit. Hoewel er geen cijfers bekend zijn, is het vrijwel zeker dat Motorola hier achter Sony Ericsson en misschien ook nog wel achter HTC ligt. In Nederland zijn er bijna geen Motorola toestellen meer te vinden, het bedrijf verkocht het grootste deel van de totale 99,9 miljoen toestellen dan ook in Amerika en veel in de wat minder welvarende landen in Afrika en Azië. De top 3 van Nederland ziet er waarschijnlijk wel hetzelfde uit als de wereldwijde versie.

marktaandeel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters