LG gaat Motorola voorbij in marktaandeel

LG heeft afgelopen jaar meer toestellen verkocht dan Motorola en dat betekent dat het merk wereldwijd de derde plaats heeft bemachtigd qua marktaandeel.

2008 is voor de hele economie een jaar geweest van grote veranderingen, met als belangrijkste punt de kredietcrisis. De crisis heeft ook in de telecommarkt haar sporen achtergelaten en naar verwachting zal dat dit jaar nog wel even doorgaan. LG heeft echter positief gebruik gemaakt van de kredietcrisis en heeft de problemen van Sony Ericsson en Motorola om weten te zetten in een nummer drie positie in de wereldwijde marktaandeel-top 5.

In 2007 was Motorola nog derde, achter Nokia en Samsung, maar nu is Motorola dus van zijn plaats gestoten door LG. Het bedrijf wist met 100 miljoen verkochte toestellen ongeveer honderdduizend toestellen meer te verkopen dan zijn concurrent, dus het verschil is erg klein. Sony Ericsson volgde als vijfde, met ‘slechts’ 96,6 miljoen verkochte telefoons. De nummer één en twee liggen mijlenver voor, Nokia verkocht 470 miljoen toestellen en Samsung wist 200 miljoen telefoons over de toonbank te krijgen.

Deze top 5 is wereldwijd en voor Nederland ziet deze er dan ook heel anders uit. Hoewel er geen cijfers bekend zijn, is het vrijwel zeker dat Motorola hier achter Sony Ericsson en misschien ook nog wel achter HTC ligt. In Nederland zijn er bijna geen Motorola toestellen meer te vinden, het bedrijf verkocht het grootste deel van de totale 99,9 miljoen toestellen dan ook in Amerika en veel in de wat minder welvarende landen in Afrika en Azië. De top 3 van Nederland ziet er waarschijnlijk wel hetzelfde uit als de wereldwijde versie.

marktaandeel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters