LG gaat niet de Nexus 5 maken

SEOUL – Won Kim, VP van LG Mobile in Europa, heeft tegenover All About Phones bevestigd dat LG niet de Nexus 5 voor haar rekening zal gaan nemen. Volgens Kim heeft LG een dergelijk toestel niet nodig voor haar merk en winst.

Wong Kim, VP LG Mobile

Tijdens een vraaggesprek met All About Phones liet Won Kim, VP van LG Mobile in Europa, desgevraagd weten dat LG niet de Nexus 5 in productie heeft. “De Nexus 4 was ondanks de productieproblemen een groot succes voor ons en Google. Maar wij hebben een dergelijk marketingsucces niet nogmaals nodig.” Kim lijkt dan ook huiverig voor de Nexus-lijn van Google omdat LG daarin niet haar eigen ervaring kan overbrengen op Android naar de eindgebruikers toe.

Ook reageerde Kim negatief op de Samsung Galaxy S4 Google Edition. “Wij hebben geen plannen om onze toestellen zonder onze eigen skins te leveren zoals Samsung dat nu gedaan heeft. Dat heeft voor ons geen toegevoegde waarde.” Kim ontkende dan ook dat LG überhaupt plannen heeft voor een vanilla Android-smartphone en de LG Optimus G Pro zal dan ook niet in een GE-editie op de markt gaan komen volgens Kim. De manager benadrukte wel dat LG een zeer goede relatie met Google heeft maar dat voorlopig de twee niet zo nauw als met de Nexus 4 zullen gaan samenwerken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters