LG gaat niet de Nexus 5 maken

SEOUL – Won Kim, VP van LG Mobile in Europa, heeft tegenover All About Phones bevestigd dat LG niet de Nexus 5 voor haar rekening zal gaan nemen. Volgens Kim heeft LG een dergelijk toestel niet nodig voor haar merk en winst.

Wong Kim, VP LG Mobile

Tijdens een vraaggesprek met All About Phones liet Won Kim, VP van LG Mobile in Europa, desgevraagd weten dat LG niet de Nexus 5 in productie heeft. “De Nexus 4 was ondanks de productieproblemen een groot succes voor ons en Google. Maar wij hebben een dergelijk marketingsucces niet nogmaals nodig.” Kim lijkt dan ook huiverig voor de Nexus-lijn van Google omdat LG daarin niet haar eigen ervaring kan overbrengen op Android naar de eindgebruikers toe.

Ook reageerde Kim negatief op de Samsung Galaxy S4 Google Edition. “Wij hebben geen plannen om onze toestellen zonder onze eigen skins te leveren zoals Samsung dat nu gedaan heeft. Dat heeft voor ons geen toegevoegde waarde.” Kim ontkende dan ook dat LG überhaupt plannen heeft voor een vanilla Android-smartphone en de LG Optimus G Pro zal dan ook niet in een GE-editie op de markt gaan komen volgens Kim. De manager benadrukte wel dat LG een zeer goede relatie met Google heeft maar dat voorlopig de twee niet zo nauw als met de Nexus 4 zullen gaan samenwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      En door Engadget, The Verge en talloze andere techblogs. All About Phones wordt overal goed gelezen, niet alleen door jullie 😉

  1. Timboektoe -

    Misschien kan Wong Kim beantwoorden waarom ze zolang over een firmware update doen. Dat is juist het voordeel van zonder skin.

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Sony Xperia X

Sony stopt met premium mid-range smartphones lees verder

OnePlus 5

OnePlus onthult chipset en positie vingerafdrukscanner OnePlus 5 lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

‘Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus al volop in ontwikkeling, codenamen bekend’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters