LG gebruikt eigen camera voor vlaggenschip G4

LG gebruikt niet langer een camera van Sony voor zijn nieuwe vlaggenschip. Waar de G3 nog foto’s schiet met een sensor van Sony, zit straks in de nieuwe G4 een eigen camera van LG.

De camera's van de LG G4

LG Innotek heeft de nieuwe sensor vandaag aangekondigd. De LG G4 gaat foto’s schieten in 16 megapixel en heeft een diafragma van f/1.8. De Zuid-Koreaanse fabrikant stelt dat de nieuwe camera 80 procent meer licht opvangt dan de camera in de G3, dat nu nog het vlaggenschip is van LG.

Dit betekent dat de camera van de LG G4 vooral in donkere ruimtes betere foto’s moet maken. Bijvoorbeeld in de kroeg, of bij een concert. De selfiecamera van de G4 gaat foto’s maken in 8 megapixel. Beide camera’s gaan er dus ten opzichte van de camera’s in de G3 met 3 megapixel op vooruit.

LG presenteert zijn nieuwe vlaggenschip op 28 april. Over de G4 is ondertussen al het nodige bekend. Zo heeft LG ook al laten weten dat de smartphone een quad HD-display krijgt met een formaat van 5,5 inch en een resolutie van 1440×2560 pixels.

LG gebruikt waarschijnlijk de Snapdragon 808-processor en niet de Snapdragon 810-chipset, die met oververhittingsproblemen zou kampen. De Snapdragon 808 heeft zes kernen, twee minder dan de Snapdragon 810, en een maximale kloksnelheid van 1,8GHz. Dit is 0,2GHz minder dan de Snapdragon 810.

Het scherm van de LG G4 zou licht gebogen zijn, waarmee het de trend volgt van de G Flex 2. Waarschijnlijk is het display van de G4 alleen niet buigbaar.

tags:
  Doogee S55

  Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

  De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

  Samsung Galaxy Note 9 S Pen

  Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

  Telekoopwijzer uitgelicht

  Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

  Android P 9.0

  Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

  Wiko view 2

  Wiko View 2 Review lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters