LG geeft voor 892 miljoen dollar nieuwe aandelen uit om telefoontak nieuw leven in te blazen

Fabrikant LG heeft aangegeven dat het bedrijf nieuwe aandelen gaat uitgeven ter waarde van 892 miljoen dollar. Het bedrijf wil geld ophalen om de mobiele tak weer nieuw leven in te blazen.

Fabrikant LG heeft volgens het Financial Times een aandelenemissie belegd om zo geld op te halen voor de mobiele divisie. De fabrikant is van plan om in totaal 892 miljoen dollar op te halen om dit vervolgens in de noodlijdende mobiele tak te steken. Volgens LG is een grote verkoopknaller zoals Samsung’s Galaxy S2 uitgebleven bij de fabrikant en moet met deze nieuwe kapitaalinjectie het tij gekeerd worden. LG wil het geld gebruiken voor R&D, marketing en branding.

Aandeelhouders zijn minder tevreden met deze stap van de fabrikant. Het aandeel van LG had al te lijden onder de zwakke prestaties van het bedrijf, maar door deze nieuwe emissie is het aandeel plots 20 procent minder waard. In totaal worden er 19 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven door de fabrikant en beleggers vragen zich nu af of dit wel de juiste stap is aangezien het waardepapiertje van LG hierdoor nog erg weinig waard is. Daarnaast hebben beleggers al tijden geen dividend meer gekregen van de fabrikant.

Volgens analisten is het grootste probleem of LG wel voldoende kan strijden met diens concurrenten. Volgens deze specialisten heeft LG genoeg kapitaal en is het vooral een strategisch probleem.

Bron: FT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. smoking -

  het is LG hun eigenschuld. ik heb aardig wat elende met ze gehad en totaal niet serieus genomen. door de klantenservice. ze zijden een jaar terug we gaan een nieuwe weg in slaan. 100% de verkeerde weg.

  1 grote kreet aan LG jullie maken mooien telefoons
  neem jullie klanten serieus. en zorg dat jullie updates sneller uitbrengen. en wees klant gericht want dat is ver te zoeken nu.

 2. de1v3c1o -

  Snap niet waarom LG nieuw leven zou moeten blazen in hun tak, de telefoons zijn prima opzich, maar er wordt geen aandacht geschonken aan de verbeter punten, en laten ze de klant de wensen over, Als ze het weer nieuw leven in willen blazen, gaat ze dit hun derde poging worden.

  Als ze nou bestaande klanten beter gaan ondersteunen, misschien keert de vertrouwen dan terug?

 3. Anton -

  Goed artikel. Ik zou als aandeelhouder ook niet blij zijn met dit nieuws. Je zou onderhand spijt krijgen van je investering. In plaats van nieuwe aandelen uitgeven kan LG zich beter concentreren op het introduceren van nieuwe mobiele telefoons. Een goede telefoon doet wonderen: kijk maar naar de lancering van de iPhone in 2007 door Apple. Ze zijn bijna niet aan te slepen deze toestellen.

  1. Angelo -

   Weet niet wat jij met een goed artikle bedoeld..:S

   Dit is gewoon copy/paste werk uit Financial Times.

   Verder.. als ze de mensen zo gek krijgen om voor bijna 1 miljard aan aandelen te kopen, dan zijn ze er nog lang niet. Dan zal als nog hun mobiele divisie winst moetn gaan maken… blijven ze slecht presteren na de verkoop van alle aandelen.. dan is het zo goed als zeker gebeurd met hun mobieltjes!!!

   1. Danijel -

    Je bent wel altijd lekker negatief bij ons. Als je het niet aan staat wat we doen, dan hoef je ons ook niet te bezoeken en constant ons naar beneden te halen.

    Kritiek is prima, maar wel graag opbouwend. Want wat je nu de hele tijd plaatst aan reacties kunnen we werkelijk niets mee 🙂

   2. Angelo -

    Vind dat jullie met sommige artikelen zelf de site naar beneden halen, en op deze artikelen reageer ik dan juist.

    Ga na zo`n reactie dan eens de discussie met me aan..?

    Verder hebben mijn reactie`s zoals hierboven te maken met het product of fabrikant waarover het gaat.

    En als jij dit als negatief ervaart… helaas.

    Ben een optimist van nature, maar kan moeilijk optimistisch zijn over gezakte aandelen oid!!

   3. Danijel -

    Najah, je gaat niet in op het artikel, je zegt dat wij een copy/paste van het artikel hebben gemaakt. Is verder prima, maar je geeft niet aan wat we anders zouden kunnen doen om dit artikel interessanter te maken.

   4. Angelo -

    Zal je mijn reactie op dit artikel uitleggen.

    Dit eerste stuk is tegen Anton. En ik bedoel tegen hem te zeggen dat als hij goed had gekeken, het niet van jullie zelf komt. En zag wat hij zei als een compliment tegen Meneer Dercksen.
    Weet niet wat jij met een goed artikle bedoeld..

    Dit is gewoon copy/paste werk uit Financial Times.

    Onderstaande gaat naar mijn idee wel over het artikel, of dit nu positief is of niet.
    Lge neemt een erg groot risico met wat ze van plan zijn, en ik zie dit ook net als de huidige aandeelhouder als een grote gok.. vandaar mijn reactie.;)

    Verder.. als ze de mensen zo gek krijgen om voor bijna 1 miljard aan aandelen te kopen, dan zijn ze er nog lang niet. Dan zal als nog hun mobiele divisie winst moetn gaan maken… blijven ze slecht presteren na de verkoop van alle aandelen.. dan is het zo goed als zeker gebeurd met hun mobieltjes!!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters