‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’

Na HTC gaat Google naar verluidt in 2018 met LG samenwerken voor de Google Pixel 3 familie. Dat beweert een grote Koreaanse publicatie.

Google schakelt LG in voor Google Pixel 3

Google gooide het eind vorig jaar na de Nexus smartphones over een andere boeg. De zoekgigant onthulde de Google Pixel en Pixel XL. Beide premium vlaggenschepen zijn compleet door Google ontwikkeld, waarbij HTC enkel als producent betrokken is.

Google Pixel XL design

Je kunt de samenwerking dus vergelijken met die tussen Apple en Foxconn. Eind dit jaar komt Google met de al bevestigde opvolgers van zijn huidige vlaggenschepen. Vorig jaar beweerden medewerkers al tijdens interviews dat er een werkend prototype is. Ook dit keer zal HTC naar verluidt toetreden.

Maar wie is er eind 2018 aan de beurt? Het is nog ver weg, maar voor klussen op die schaal moeten al ver van te voren deals worden gesloten. Volgens een Koreaanse publicatie is dat dan ook al gebeurd. Naar verluidt zal LG de Google Pixel 3 familie gaan produceren.

De Koreaanse fabrikant en Google hebben al vaker samengewerkt. LG heeft drie Nexus smartphones geproduceerd: de Nexus 4, Nexus 5 en Nexus 5X. Drie degelijke Android smartphones die zeer populair waren onder gebruikers.

Pure speculatie?

De kans is dus groot dat Google en LG in de toekomst opnieuw gaan samenwerken. Misschien dus voor de Google Pixel 3, al zal LG niet meer zoveel input als tijdens het Nexus-programma hebben. De Koreaanse techgigant wordt dan echt puur de fabrikant.

Google Pixel XL design

Neem dit gerucht voorlopig met een flinke korrel zout. LG  bestempelde de publicatie van Koreaanse media namelijk als pure speculatie. Kan het bedrijf nog niet het nieuws bevestigen, of is het echt niet waar? Dat gaan we pas over anderhalf jaar ontdekken.

Hopelijk krijgt Google het tegen die tijd voor elkaar om de productie op te voeren. Het is op het moment van schrijven namelijk ontzettend lastig om de Google Pixel of Pixel XL te bemachtigen. De zoekgigant wil de concurrentie aangaan met Apple en Samsung, maar dan moeten de vlaggenschepen wel gewoon in de winkels liggen.

Check ook onze review van de Google Pixel, of lees wat de zoekgigant van plan is met de opvolger van de Google Home.

Bron: Chosun, The Investor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters