‘Hub Robot: LG introduceert morgen Google Home concurrent’

LG komt morgen met een aantal nieuwe robots, waaronder de zogenaamde Hub Robot. Met zijn slimme product gaat de Koreaanse fabrikant de strijd aan met Google Home en Amazon Echo.

CES 2017

CES 2017 gaat van start, een van de grootste elektronicabeurzen ter wereld. Bedrijven als Samsung, LG en Huawei zullen er hun nieuwste smartphones onthullen. Naast smartphones worden er echter ook een hoop andere gadgets aangekondigd. Sterker nog: schattingen wijzen erop dat er meer dan 20,000 nieuwe producten aanwezig zullen zijn. Naast smartphones zijn vooral de zogenaamde smart home producten interessant. Dan hebben we het dus over gadgets die je huis slimmer maken, door bijvoorbeeld processen te automatiseren of apparaten te verbinden. Denk aan het sluiten van je gordijnen middels een app op je telefoon, of lichten die automatisch uitgaan als je de deur achter je sluit.

LG Hub Robot

Google Home
De Google Home

Het is duidelijk de toekomst, maar toch komt die markt langzaam op gang. Elke fabrikant komt met zijn eigen standaard en dus ecosysteem. Daardoor is het moeilijk om er als consument in te investeren, gezien je dan wel aan een wellicht niet optimale oplossing vast zit. Google kwam onlangs met de Google Home, een slimme speaker die een centrale hub binnen je huis vormt. De slimme gadget kan muziek afspelen, je lichten uitdoen en allerlei andere acties uitvoeren. LG is naar verluidt ook van plan om kunstmatige intelligentie naar je huiskamer te brengen. Uit gelekte informatie blijkt dat het Koreaanse bedrijf morgen een ‘Hub Robot’ zal onthullen. Het gaat om een Google Home en Amazon Echo concurrent. Een dergelijk product staat of valt met (het gebrek aan) ondersteuning van derde partijen, dus het wordt interessant om te zien wat LG van plan is. Daarnaast zal LG ook een aantal andere robots onthullen, waaronder een robot die je tuin bij kan houden.

Voice Mate

Het wordt niet de eerste persoonlijke assistent van de Koreaanse fabrikant. In 2012 begon LG in Korea met het testen van Quick Voice. Quick Voice kun je vergelijken met Siri, Google Assistant en S Voice. De assistent verzamelde nieuws, weerberichten, scores van wedstrijden en andere informatie. Daarnaast kon de assistent simpele taken uitvoeren zoals het versturen van berichten. Vrij basic dus, vooral vergeleken met wat Google nu kan met Google Assistant. LG veranderde de naam van zijn assistent later naar Q Voice, om de assistent een tijdje later weer een nieuwe naam te geven: Voice Mate. Waarschijnlijk vormt een verder ontwikkelde versie van Voice Mate de basis van de Hub Robot.

Bron: MobileSyrup

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters