LG: “Iedere Android-smartphone krijgt in ieder geval één versie-update”

Een manager van LG heeft in een interview gezegd dat LG elke nieuwe Optimus-telefoon, dat is dus elke nieuwe Android-telefoon van het merk, in ieder geval één versie-update van Android zal krijgen.

LG Optimus 2X Speed

LG heeft de nodige verbeteringen te maken voor wat betreft haar imago op de telecommarkt en daar is het bedrijf goed mee bezig. Eerder werd al bekend dat er een VIP-service voor extra support bij je toestel komt en nu heeft een manager losgelaten dat iedere Optimus-telefoon ten minste één belangrijke update zal krijgen. Dat geldt uiteraard wel alleen voor de Android-smartphones in de Optimus-lijn en de manager doelde alleen op de toestellen die in 2011 of later op de markt komen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de Optimus One een dergelijke update niet krijgt: het werd al eerder bekend dat de telefoon Gingerbread gaat krijgen. Voor de minder populaire Optimus Chic is dat minder vanzelfsprekend, daar heeft het bedrijf nog geen uitspraak over gedaan.

De update wil zeggen dat een toestel in ieder geval de volgende Android-versie zal krijgen dan de versie waarmee hij op de markt is gekomen. Dus alle toestellen die nog met Froyo op de markt komen zullen in ieder geval Gingerbread krijgen en alle toestellen die met Gingerbread op de markt komen zullen in ieder geval uitgerust worden met Ice Cream Sandwich. Ice Cream Sandwich-toestellen krijgen op hun beurt Jellybean enzovoorts.

Overigens was deze ontwikkeling ook wel nodig voor het bedrijf: met eerdere Android-toestellen van LG is het niet altijd even goed gegaan met betrekking tot updates. En daarbij komt dat de updates voor Android-gebruikers erg belangrijk zijn gebleken. Iets dat tot verhitte discussies leidt, waar we al een keer een blog over plaatsten.

Bron: GSM Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Arjan -

  Op zich wel heel makkelijk om zoiets aan te bieden op hun manier. Als je ziet dat ze de LG Optimus 2X Speed – en de Optimus 3D waarschijnlijk ook – nu nog met Android 2.2 uitrusten, dan lopen ze nu al achter en is het dus niet meer dan terecht dat ze nog naar Android 2.3 gaan.

  De HTC Incredible S bijv. wordt al meteen met Android 2.3 uitgeleverd, maar zij hebben natuurlijk een veel groter ontwikkelingsteam (dus meer capcaciteit om snel updates uit te rollen en klaar te stomen).

  1. Dominick -

   Grappig dat je dat voorbeeld noemt, want de Incredible S wordt nou net met Froyo uitgeleverd. Daarbij maakt het qua hoe makkelijk het is natuurlijk niets uit of je achterloopt met het uitbrengen, omdat de update maken evenveel werk is.

   Persoonlijk ben ik voor gewoon uitleveren met de laatste versie en dan geen gezeik meer met updates, want uiteindelijk wekt het alleen maar valse verwachtingen en irritaties op.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters