LG: “Iedere Android-smartphone krijgt in ieder geval één versie-update”

Een manager van LG heeft in een interview gezegd dat LG elke nieuwe Optimus-telefoon, dat is dus elke nieuwe Android-telefoon van het merk, in ieder geval één versie-update van Android zal krijgen.

LG Optimus 2X Speed

LG heeft de nodige verbeteringen te maken voor wat betreft haar imago op de telecommarkt en daar is het bedrijf goed mee bezig. Eerder werd al bekend dat er een VIP-service voor extra support bij je toestel komt en nu heeft een manager losgelaten dat iedere Optimus-telefoon ten minste één belangrijke update zal krijgen. Dat geldt uiteraard wel alleen voor de Android-smartphones in de Optimus-lijn en de manager doelde alleen op de toestellen die in 2011 of later op de markt komen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de Optimus One een dergelijke update niet krijgt: het werd al eerder bekend dat de telefoon Gingerbread gaat krijgen. Voor de minder populaire Optimus Chic is dat minder vanzelfsprekend, daar heeft het bedrijf nog geen uitspraak over gedaan.

De update wil zeggen dat een toestel in ieder geval de volgende Android-versie zal krijgen dan de versie waarmee hij op de markt is gekomen. Dus alle toestellen die nog met Froyo op de markt komen zullen in ieder geval Gingerbread krijgen en alle toestellen die met Gingerbread op de markt komen zullen in ieder geval uitgerust worden met Ice Cream Sandwich. Ice Cream Sandwich-toestellen krijgen op hun beurt Jellybean enzovoorts.

Overigens was deze ontwikkeling ook wel nodig voor het bedrijf: met eerdere Android-toestellen van LG is het niet altijd even goed gegaan met betrekking tot updates. En daarbij komt dat de updates voor Android-gebruikers erg belangrijk zijn gebleken. Iets dat tot verhitte discussies leidt, waar we al een keer een blog over plaatsten.

Bron: GSM Arena

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters