LG introduceert zes smartphones; Optimus 4X HD, 3D Max, VU, L3, L5 en L7

Hoewel LG de afgelopen week al een hele reeks nieuwe smartphones heeft aangekondigd, worden die op het Mobile World Congress in Barcelona vrolijk gewoon nog een keer gepresenteerd. Met vlaggenschip LG Optimus 4X HD voorop gaat LG de strijd aan met de andere smartphone-fabrikanten.

LG Optimus 4X HD

LG had het ’t afgelopen jaar moeilijk op de smartphonemarkt, maar de Koreaanse producent heeft er met zijn nieuwe producten weer alle vertrouwen in. De nieuwe smartphones zijn gezegend met ”Een combinatie van krachtige prestaties, ongeëvenaarde beeldkwaliteit en stijlvol design,” meldt Bas Tulner van LG Benelux in een persbericht. “Onze reeks smartphones voor 2012 en de technologieën die ze bevatten, zetten een nieuwe standaard waaraan anderen gemeten zullen worden.”

Of dat zo is, weten we pas als we de toestellen hebben vastgehouden. Het nieuwe vlaggenschip, de Optimus 4X HD, is in ieder geval voorzien van de laatste technologie zoals een quadcore processor en een HD-scherm met een zeer fijne resolutie. Het toestel wordt iets meer dan een jaar na de allereerste telefoon met een dualcore processor gepresenteerd. Dat eerste dualcore-toestel was ook een LG: de 2X Speed. Een toestel dat op papier supersnel was, maar gebruikers daarna nogal tegenviel.

De Optimus 4X HD heeft niet vier, maar vijf processorkernen. De Tegra 3-processor heeft een vijfde processor die de minder intensieve taken voor zijn rekening neemt, zodat de accu van het toestel wordt ontzien. Voor de zware taken is de telefoon uitstekend toegerust, meldt de fabrikant, die meldt dat de 12-core grafische processor van de Tegra 3 een beeldkwaliteit en game-eraring oplevert die de vergelijking met die van een spelconsole kan doorstaan. Het scherm is voorzien van LG’s eigen True HD IPS-technologie, die een helder en goed zichtbaar beeld moet opleveren in alle, dus ook zonnige omstandigheden.

LG Optimus 3D Max

 

De LG Optimus 3D Max biedt de mogelijkheid om 3D-foto’s en films te schieten en te zien op het scherm van het toestel. De diepte van de beelden is zonder speciale bril te bewonderen. Deze telefoon biedt een dualcore-processor en veel entertainmentmogelijkheden. Daarnaast is het ook gewoon een smartphone met alles wat erop moet zitten. Zoals een extra helder scherm. De 3D-mogelijkheden kunnen behalve met de door de camera’s van het toestel zelf geschoten beelden ook mooi benut worden voor de beelden van Google Earth, Google Maps en straatbeelden, die in 3D worden weergegeven. De 3D-converter in het toestel is verbeterd ten opzichte van die in het eerste 3D-toestel van LG. Wie de telefoon liever in twee dimensies wil zien werken, kan eenvoudig omschakelen met een 3D-sneltoets aan de zijkant van het toestel.

De Optimus VU is een buitenbeentje. Dit toestel is eigenlijk meer een tablet dan een smartphone met zijn 5-inch scherm dat bijna vierkant is. Het scherm heeft een 4:3 beeldverhouding en er kunnen met de bijgeleverde styluspen notities of tekeningen op worden gemaakt. Het toestel is 8,5 millimeter dik, wat erg dun is voor een smartphone met LTE-technologie.

Al eerder berichtten wij over de nieuwe L-lijn van LG, die op dit moment drie smartphones oplevert die meer dan de rest van de line-up op stijlvol design zijn gericht: de LG Optimus L3, L5 en L7. Deze telefoons moeten de design-fakkel van de Chocolate, de Shine en de Prada-telefoons voortdragen. Een comfortabele grip, een dunnere look (wat LG ‘Floating Mass Technology’ noemt) en een logische plek voor de toetsen in een metallic uiterlijk geven deze toestellen hun eigen ‘look’. De L3 heeft een scherm van 3,2 inch de L5 is 4 inch groot en de L7 is de top van deze lijn met een scherm van 4,3 inch.

LTE is waar LG vol op inzet, hoewel deze 4G-netwerken in Europa nog maar nauwelijks van de grond komen. LG is echter met al zijn toestellen op deze nieuwe netwerken voorbereid.

LG Optimus VU

 

LG MWC2012

 

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters