LG investeert 8,16 miljard euro in oled-fabriek

LG heeft 8,16 miljard euro geïnvesteerd in het bouwen van een oled-fabriek. De plotselinge investering heeft waarschijnlijk te maken met Apple. Het Amerikaanse bedrijf wil in 2018 misschien overstappen op oled-schermen in de iPhones.

'OLED-scherm pas in 2018 voor de iPhone' 3dtouch vinger 16x9

Het is nog maar een paar dagen geleden dat er geruchten de ronde deden over Apple. Het bedrijf zou in 2018 willen overstappen op oled-schermen voor de iPhones. Tot nu toe zaten er altijd lcd-schermen van LG in de iPhones.

LG heeft snel gehandeld en heeft geld geïnvesteerd in het bouwen van een oled schermen-fabriek. Deze zal in 2018 klaar zijn en zorgt voor een grotere productiecapaciteit voor de betreffende schermen.

Oled is een schermtechniek die al een aantal jaar bestaat. Je vindt zulke schermen in bijna elke Samsung-smartphone. Het bijzondere aan oled-schermen is dat de pixels in het scherm alleen aan gaan wanneer deze nodig zijn. Als je een zwarte achtergrond hebt met een witte tekst, dan branden alleen de pixels die de tekst laten zien. Deze technologie bespaart niet alleen energie, maar zwart is ook echt zwart. Daarnaast is de kijkhoek beter, is het contrast mooier en is de reactiesnelheid hoger.

Toch kleeft er één nadeel aan de panelen. Het produceren van oled-schermen is een stuk duurder dan het produceren van lcd-schermen.

Apple zal tot 2018 nog geen oled-schermen in zijn iPhones stoppen. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook nog niks bevestigd de toekomst van de telefoons.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters