LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen

De LG V30 is een van de smartphones die wordt geprezen om zijn camera en LG lijkt nog meer te willen scoren met zijn smartphone camera’s. Onlangs heeft het tech bedrijf nog voor MWC 2018 alvast de vernieuwde LG K8 en LG K10 toestellen in Barcelona gepresenteerd. En hoewel ze over het algemeen niet echt veel zijn veranderd ten opzichte van hun voorgangers en de toestellen met Android Nougat komen, heeft LG duidelijk wel gefocust op het verbeteren van de schieters.

LG K8

We beginnen met de LG K8. Dit is het wat kleinere en minder krachtige broertje van de LG K10. Het toestel komt met een 1,3 GHz octa-core CPU en een 5 inch display. Verder vinden we 2GB RAM, 16GB opslagruimte met een 2.500mAh batterij. De hoofdcamera is uitgerust met een 8 megapixel lens en het lijkt erop dat LG hier meer heeft gefocust op de camera software. Onder andere Gesture Shot en Auto Shot zijn geïmplementeerd in het toestel. Auto Shot zorgt ervoor dat je makkelijk selfies kunt maken. De camera detecteert dat je naar het scherm kijkt en maakt automatisch een foto van je. De selfiecamera is nu ook uitgerust met een flash, zodat je nog wat extra wordt belicht. Ook Flash Jump Shot en Timer Helper zijn van de partij. Met Flash Jump Shot maakt de camera elke 3 seconden een foto en maakt hij van de beelden vervolgens een GIF bestand. Timer Helper zorgt ervoor dat je precies weet wanneer een uitgestelde foto wordt gemaakt, doordat de flash knippert tijdens het aftellen.

LG K8 2018

LG K10

De LG K10 is zoals gezegd wat krachtiger en komt met een 1,5 GHz octa-core CPU. Wat het werkgeheugen en de opslagruimte betreft, zullen er twee versies beschikbaar zijn. Er komt namelijk een versie met 2GB RAM en 16GB opslagruimte en een variant met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Het display is met 5,3 inch wat groter dan dat van de K8 en verder komt de telefoon met een 3.000mAh batterij. Bij de twee verschillende versies horen ook verschillende camera’s. Eén versie zou dezelfde 13 megapixel sensor krijgen als de LG G6. De G6 heeft echter een dubbele camera en het is niet zeker welke van de twee de K10 dan wel zal krijgen. De andere zou komen met een 8 megapixel camera. Aan de voorkant krijgt het toestel een 8 megapixel of 5 megapixel lens. Andere verbeteringen zijn Phase Detection Auto Focus en een snellere autofocus. Verder zou je met de nieuwe Smart Rear Key aan de achterkant, waar je ook je vinger scant, snel en makkelijk foto’s kunnen maken. Uiteraard is de K10 ook uitgerust met de camera features van de K8 en kun je mooie bokeh selfies maken.

LG K10 2018

Hoewel de toestellen al even in Barcelona in de spotlight stonden, zullen ze hun grote debuut maken tijdens MWC 2018. Daarna zouden ze naar Europa moeten komen. Naast de LG K8 en K10 komt de smartphonemaker in juni ook nog met de LG G7. Zoals altijd er al smakelijke details gelekt.

Via: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters