'LG komt met Androidtelefoon met NFC onder 200 dollar'

LG zou volgens diverse geruchten op het Mobile World Congress in Barcelona een goedkoop Androidtoestel presenteren, dat als bijzonderheid een NFC-chip aan boord heeft. Het toestel heeft verder ongeveer dezelfde specificaties als de populaire LG Optimus One.

pecan

Opmerkelijk genoeg loopt deze nieuwe LG op Android 2.2 Froyo, terwijl Google de NFC-ondersteuning pas in versie 2.3 Gingerbread heeft ingebouwd. De specificaties van het midrange toestel zijn niet geweldig, maar daar draait het niet echt om, vinden de bloggers die het gerucht de wereld in hebben gebracht: dit wordt het eerste toestel na de peperdure Samsung Nexus S die een NFC-chip bezit.

Met de Near Field Communication chip kan de telefoon informatie opsnuiven van bijvoorbeeld RFID-chips die in allerlei voorwerpen kunnen zitten, van filmposters tot een passerende hond. Ook maakt de NFC-technologie betalen met het mobieltje erg makkelijk. Door het toestel met de NFC-chip langs een betaalautomaat te zwaaien betaal je een artikel. Degenen die de technologie hebben bedacht, denken dat de rijen bij kassa’s erdoor zullen verdampen, als ieders telefoon zo min of meer in een pinpas verandert.

Het bewuste LG toestel zou de LG Pecan gaan heten en sommigen denken dat het zeker tien miljoen keer zal worden verkocht, net als de Samsung Galaxy S, het populairste Androidtoestel van 2010. De prijs van de Pecan is gedrukt door te bezuinigen op de kwaliteit van het scherm en de processor. Desalniettemin zal het toestel door zijn lage prijs wellicht een grote groep consumenten aanspreken, en LG hoopt dat de mensen die dit instapmodel kopen, later op een high-end telefoon overstappen.

Bron: nearfieldcommunicationsworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters