'LG komt met Androidtelefoon met NFC onder 200 dollar'

LG zou volgens diverse geruchten op het Mobile World Congress in Barcelona een goedkoop Androidtoestel presenteren, dat als bijzonderheid een NFC-chip aan boord heeft. Het toestel heeft verder ongeveer dezelfde specificaties als de populaire LG Optimus One.

pecan

Opmerkelijk genoeg loopt deze nieuwe LG op Android 2.2 Froyo, terwijl Google de NFC-ondersteuning pas in versie 2.3 Gingerbread heeft ingebouwd. De specificaties van het midrange toestel zijn niet geweldig, maar daar draait het niet echt om, vinden de bloggers die het gerucht de wereld in hebben gebracht: dit wordt het eerste toestel na de peperdure Samsung Nexus S die een NFC-chip bezit.

Met de Near Field Communication chip kan de telefoon informatie opsnuiven van bijvoorbeeld RFID-chips die in allerlei voorwerpen kunnen zitten, van filmposters tot een passerende hond. Ook maakt de NFC-technologie betalen met het mobieltje erg makkelijk. Door het toestel met de NFC-chip langs een betaalautomaat te zwaaien betaal je een artikel. Degenen die de technologie hebben bedacht, denken dat de rijen bij kassa’s erdoor zullen verdampen, als ieders telefoon zo min of meer in een pinpas verandert.

Het bewuste LG toestel zou de LG Pecan gaan heten en sommigen denken dat het zeker tien miljoen keer zal worden verkocht, net als de Samsung Galaxy S, het populairste Androidtoestel van 2010. De prijs van de Pecan is gedrukt door te bezuinigen op de kwaliteit van het scherm en de processor. Desalniettemin zal het toestel door zijn lage prijs wellicht een grote groep consumenten aanspreken, en LG hoopt dat de mensen die dit instapmodel kopen, later op een high-end telefoon overstappen.

Bron: nearfieldcommunicationsworld

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters