LG komt met Androidtelefoon op Intel-processor

LG en Intel presenteren tijdens de CES 2012 volgende maand de allereerste Androidtelefoon met een Intelprocessor, zo meldt de Korea Times.

LG Intel

Intel probeert al jaren voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt, maar legt het af tegen de ARM-processoren die veel zuiniger met energie omspringen. Intel heeft weliswaar tijdens de CES 2011 al de mobiele Moorestown processor gepresenteerd, ook samen met LG, maar het toen gepresenteerde toestel is nooit op de markt gebracht. Het viel niet te verkopen, aldus een gerucht.

Dat LG het een jaar later nog eens probeert is dan ook opmerkelijk, hoewel we ons nu mogen afvragen of het toestel dat straks in de vitrine ligt wel de winkels zal halen. Volgens de Korea Times is LG ditmaal niet voor spek en bonen bezig en zal het toestel in maart op de markt worden gebracht. Maar dat werd vorig jaar ook gezegd van de Intel-LG smartphone die toen werd geshowd op de CES.

De nieuwe LG zou voorzien zijn van een Medfield-processor van Intel. Die processor zou stevig meedoen in de benchmarks, vergeleken met de Tegra 2 van NVIDIA en de Snapdragon MSM8260 van Qualcomm.

Een partnerschap met LG is voor Intel een goede manier om door te breken op de mobiele markt, want LG is in de VS nog altijd de tweede grootste telefoonverkoper. Hoewel het bedrijf een slecht jaar achter de rug heeft, is die positie daar nog niet verloren gegaan.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters