LG komt met Androidtelefoon op Intel-processor

LG en Intel presenteren tijdens de CES 2012 volgende maand de allereerste Androidtelefoon met een Intelprocessor, zo meldt de Korea Times.

LG Intel

Intel probeert al jaren voet aan de grond te krijgen in de mobiele markt, maar legt het af tegen de ARM-processoren die veel zuiniger met energie omspringen. Intel heeft weliswaar tijdens de CES 2011 al de mobiele Moorestown processor gepresenteerd, ook samen met LG, maar het toen gepresenteerde toestel is nooit op de markt gebracht. Het viel niet te verkopen, aldus een gerucht.

Dat LG het een jaar later nog eens probeert is dan ook opmerkelijk, hoewel we ons nu mogen afvragen of het toestel dat straks in de vitrine ligt wel de winkels zal halen. Volgens de Korea Times is LG ditmaal niet voor spek en bonen bezig en zal het toestel in maart op de markt worden gebracht. Maar dat werd vorig jaar ook gezegd van de Intel-LG smartphone die toen werd geshowd op de CES.

De nieuwe LG zou voorzien zijn van een Medfield-processor van Intel. Die processor zou stevig meedoen in de benchmarks, vergeleken met de Tegra 2 van NVIDIA en de Snapdragon MSM8260 van Qualcomm.

Een partnerschap met LG is voor Intel een goede manier om door te breken op de mobiele markt, want LG is in de VS nog altijd de tweede grootste telefoonverkoper. Hoewel het bedrijf een slecht jaar achter de rug heeft, is die positie daar nog niet verloren gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ginz -

  LG gaat dus weer op een nieuw platform bouwen? Dit lijkt mij niet echt verstandig. Niet omdat het Intel is, maar omdat het weer een ander platform is.

  LG heeft vroeger veelal gebruik gemaakt van EMP (Ericsson Mobile Platform), later is daar Qualcomm bijgekomen, toen de Tegra2 van Nvidia en in hun Optimus 3D & Black zit een OMAP chipset van Texas Instruments.

  En daar zit `m nou juist het probleem. In het geval van Android moet de fabrikant er zelf voor zorgen dat het goed op een bepaald platform werkt. En aangezien al die platformen weer anders zijn, moet er dus opnieuw voor ontwikkeld worden.

  En laat LG nou juist niet echt goed zijn in de ontwikkeling van software (hardware is wel gewoon goed). Dus een fabrikant gaat steeds opnieuw het wiel proberen uit te vinden, terwijl ze daar juist niet goed in zijn.

  Tja..

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Nokia 9 render

Fabriek lekt renders Nokia 9: premium Android smartphone lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters