LG kondigt G Pad II 8,3 LTE aan in Zuid-Korea

LG heeft in Zuid-Korea gisteren de LG G Pad II 8,3 LTE gepresenteerd. De tablet is de opvolger van de G Pad 8,3 die twee jaar geleden op de markt kwam.

LG G Pad II 8,3 LTE

De tablet heeft net als zijn voorganger een 8,3 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels. LG heeft ervoor gekozen om de niet zo krachtige Qualcomm Snapdragon 615-chipset erin te plaatsen. Deze octacoreprocessor is veelal te vinden in midrange-smartphones. Toch zal de tablet snel genoeg presteren met de lichte Android-skin van LG. Daarnaast zit er een 4800 mAh-batterij in de nieuwe G Pad.

Verder heeft de LG G Pad II 8,3 LTE 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB uitbreidbaar opslaggeheugen. Voor de grafische taken zit er een Adreno 405 in de tablet. De camera’s bevatten een 8-megapixelsensor aan de achterkant en een 2-megapixelsensor aan de voorkant.

Wat bijzonder is aan de tablet is dat er een stylus wordt meegeleverd. De Android-schil van LG is hiervoor geoptimaliseerd zodat je, net als bij de Note-lijn van Samsung, productiever kunt werken. De stylus kan in de tablet zelf opgeborgen worden als je hem niet nodig hebt. Verder is de tablet te gebruiken met een abonnement zodat je er ook mee kunt internetten en bellen.

De G Pad II 8,3 LTE is vanaf vandaag in Korea verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs. Of de tablet binnenkort in Nederland verkrijgbaar wordt is nog niet bekend gemaakt door LG.

De G Pad 8,3 van twee jaar geleden was een erg verrassende tablet en een waardige concurrent van de Google Nexus 7. In de afgelopen tijd waren er speculaties over een opvolger van deze tablet. Vandaag heeft LG deze aangekondigd: de LG G Pad II 8,3 LTE.

Bron: LG Zuid-Korea

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters