LG kondigt LG V20 aan: dit is alles wat je moet weten

LG heeft voorbije nacht zijn LG V20 aangekondigd. Velen onder jullie weten waarschijnlijk al dat de V20 de eerste smartphone is die uit de doos op Android Nougat loopt. Wat de smartphone verder nog te bieden heeft vertellen we je in dit artikel.

LG V20

LG V20Een beetje onverwacht kwam LG vorig jaar met een nieuwe smartphone-lijn: de V-lijn. Het eerste toestel in deze nieuwe lijn van LG was de LG V10. De smartphone had meerdere bijzondere features, waaronder een tweede scherm. LG zijn V10 ook voorzien van een groot scherm, degelijke specificaties en een bijzonder en stevig ontwerp dat er wel goed uit zag. Tot een aantal maanden geleden was het stil omtrent de V-lijn van LG. Tot er plotseling foto’s, specificaties en zelfs benchmarks van de smartphone online begonnen te verschijnen.

Voorbije nacht was het dan eindelijk zo ver: LG kondigde zijn nieuwe LG V20 aan. Eén dag voor de aankondigen van de Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Metaal

LG V20Vorig jaar besloot LG zijn V10 een ontwerp te geven bestaande uit zowel aluminium, glas en zelfs rubber. Hoewel ik de smartphone er wel goed vond uitzien, heeft LG hier blijkbaar een andere mening over. Het bedrijf heeft namelijk een geheel andere ontwerpstijl gevolgd voor zijn LG V20. Geen plastic en rubber meer, maar wel metaal. En niet zomaar het eerste en beste metaal. Het metaal waaruit de LG V20 is gemaakt is gerecycleerd vliegtuig-metaal, dit om een zo hoog mogelijke kwaliteit en stevigheid te kunnen garanderen. Indrukwekkend is het zeker.

Eveneens heeft de V20 een MIL-STD 810G Transit Drop rating. Dit is standaard dat door het Amerikaanse leger wordt gebruikt om aan te duiden hoe stevig iets is. Vertaald naar het Nederlands wil dit alles zeggen dat je de LG V20 zonder al te veel problemen kunt laten vallen. Al raden we je nog altijd niet aan om de smartphone te laten vallen, het is altijd beter dat je een smartphone niet laat vallen. Zelfs al moet het toestel ertegen kunnen.

Wanneer je de LG V20 bekijkt zul je hier en daar wat gelijkenissen opmerken met de LG G5. Niet dat dit iets slechts is. Net zoals bij de LG G5 heeft LG ervoor gezorgd dat de LG V20 zelfs met zijn metalen-ontwerp voorzien is van een verwisselbare accu. Al wat je hoeft te doen is een deel van het stevige achterpaneel losklikken en dan kun je de accu verwisselen, een simkaart in de smartphone steken en eveneens het interne geheugen uitbreiden.

Verder vind je achteraan ook nog de powerknop met daarin een vingerafdrukscanner in terug en ook nog de dubbele, uit het ontwerp stekende, achtercamera die de V20 rijk is. De volumeknoppen van de smartphone staan aan de linkerzijde van het toestel. Vooraan de smartphone heb je twee dunne metalen randjes met tussen de twee randjes de twee schermen van de V20.

Twee schermen

LG V20Net zoals de V10 is de V20 ook voorzien van 2 schermen aan de voorzijde. Eén groot scherm en één klein scherm. Het grote (ips-)scherm is 5,7-inch groot en voorzien van een quad-HD resolutie. Het kleine “Quantum Display” is voorzien van een resolutie van 160X1040 pixels en zou tot 50% helderder kunnen staan dan het grote scherm van de V20. Op het kleine schermpje dat altijd aanstaat zie je je notificaties voorbijkomen, kun je snelkoppelingen gebruiken en nog veel meer.

Krachtig

Voor de interne componenten van de V20 heeft LG zich volledig laten gaan. Intern zit er een krachtige Snapdragon 820-processor gekoppeld aan 4GB werkgeheugen en standaard 64GB intern geheugen dat je kunt uitbreiden tot 2TB. De verwisselbare accu is 3200mAh groot en kun je snel terug opladen via een USB C-kabel.

Dubbelzicht

LG V20Er zijn tegenwoordig alsmaar meer bedrijven die dubbele camera’s op hun smartphones gebruiken. LG is hier geen uitzondering op. LG heeft zijn V20 namelijk voorzien van eenzelfde dubbele achtercamera als de LG G5.

Dit betekent dat de smartphone achteraan voorzien is van één 16-megapixelsensor en ook één 8-megapixel wide-angle sensor waarmee je foto’s kunt nemen met een breedtehoek van maar liefst 135°.

Buiten twee sensoren is de achtercamera van de V20 ook uitgerust met iets wat LG HAF noemt (hybrid auto focus). Dankzij HAF kun je, aldus LG, sneller en stabieler focussen. Dit doordat er drie focus-technieken tegelijk worden gebruikt. Je zult HAF kunnen gebruiken tijdens het nemen van foto’s en schieten van video’s. Selfies neem je met een 5-megapixelsensor.

Audio

Met zijn V20 zet LG ook nog vol in op audio. Zo is de LG V20 de eerste smartphone die voorzien is van een 32-bit Hi-Fi Quad DAC. Hierdoor kan de V20 meer stroom naar je headset sturen waardoor audio beter zal worden weergegeven. Ook zal je in HD audio kunnen opnemen met de nieuwe smartphone van LG. Dit doordat er maar liefst drie microfoons in de smartphone zitten. In sommige landen zal er ook een B&O-variant van de V20 op de markt verschijnen. Deze variant van de V20 zou een nog betere audio-ervaring moeten bieden dan de reguliere variant van de V20.

Android Nougat

LG V20Iets wat ook wel bijzonder is, is dat de LG V20 de eerste smartphone is die uit de doos op Android Nougat loopt. Dit zelfs voordat Google zijn nieuwe smartphones heeft aangekondigd. In Android Nougat zijn er verschillende nieuwe functies maar ook zijn er heel wat verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je nu standaard split-screen multitasken en worden notificaties beter en duidelijker weergegeven.

Maar zelfs al is de LG V20 de eerste smartphone die op Android Nougat draait, toch heeft LG er zijn eigen skin over gezet: de LG UX 5.0+ skin. De skin van LG, die merkbaar aanwezig is, zou heel wat extra multimedia-functies moeten bieden.

Ook is de LG V20 de eerste smartphone die Google’s In Apps-functie ondersteund. Google kondigde deze nieuwe functie een aantal maanden geleden aan tijdens zijn I/O-conferentie.

Beschikbaarheid

Mocht je reeds interesse hebben in de LG V20, dan hebben we slecht nieuws voor jou. LG heeft namelijk al laten weten dat de V20 momenteel enkel beschikbaar zal zijn in Aziatische landen en de Verenigde Staten. Wel is LG momenteel aan het kijken of ze de smartphone ook in Europa zullen uitbrengen, maar of de smartphone er ook echt komt hangt vooral af van de vraag naar het nieuwe toestel van LG.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters