LG koopt WebOS van HP, voor gebruik in smart-tv's

Het reeds lang ten dode opgeschreven besturingssysteem WebOS, ooit ontwikkeld door Palm voor smartphones, is door eigenaar HP verkocht aan LG die het als besturingssysteem voor smart-televisies wil gebruiken. Dat maakte LG vandaag bekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

LG heeft de rechten op de software gekocht, en neemt ook personeel en licenties over van HP, die ooit WebOS kocht samen met het bedrijf Palm dat het besturingssysteem ontwikkelde. HP heeft enkele smartphones en een tablet uitgebracht met dit OS, maar ze waren niet succesvol; in de meeste winkels lagen de apparaten stof te vergaren. Al in 2011 trok HP zeer hardhandig de stekker uit het hele WebOS-project, en verklaarde dat het besturingssysteem opensource zou worden.

Dat wordt nu dus weer anders. Want LG heeft WebOS nu gekocht van HP met alles erop en eraan, wat betekent dat de rechten van het besturingssysteem nu exclusief bij LG berusten. Wat dit LG heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

LG is niet van plan om WebOS te gebruiken in smartphones; het bedrijf houdt het wat dat betreft op Android. Het weinige overgebleven personeel bij HP dat zich nog met WebOS bezighield, gaat over naar LG om het OS daar door te ontwikkelen voor gebruik in slimme televisies. LG was al een tijdje op zoek naar een geschikt besturingsssyteem voor deze huiskamerapparaten. LG keek al een tijdje begerig naar WebOS, maakte het bedrijf bekend. Het WebOS-personeel dat nu voor LG komt te werken, wordt gestationeerd in Silicon Valley waar LG een vestiging heeft.

LG heeft overigens beloofd dat het bedrijf Palm-gebruikers zal blijven ondersteunen.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters