LG koopt WebOS van HP, voor gebruik in smart-tv's

Het reeds lang ten dode opgeschreven besturingssysteem WebOS, ooit ontwikkeld door Palm voor smartphones, is door eigenaar HP verkocht aan LG die het als besturingssysteem voor smart-televisies wil gebruiken. Dat maakte LG vandaag bekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

LG heeft de rechten op de software gekocht, en neemt ook personeel en licenties over van HP, die ooit WebOS kocht samen met het bedrijf Palm dat het besturingssysteem ontwikkelde. HP heeft enkele smartphones en een tablet uitgebracht met dit OS, maar ze waren niet succesvol; in de meeste winkels lagen de apparaten stof te vergaren. Al in 2011 trok HP zeer hardhandig de stekker uit het hele WebOS-project, en verklaarde dat het besturingssysteem opensource zou worden.

Dat wordt nu dus weer anders. Want LG heeft WebOS nu gekocht van HP met alles erop en eraan, wat betekent dat de rechten van het besturingssysteem nu exclusief bij LG berusten. Wat dit LG heeft gekost, is niet bekendgemaakt.

LG is niet van plan om WebOS te gebruiken in smartphones; het bedrijf houdt het wat dat betreft op Android. Het weinige overgebleven personeel bij HP dat zich nog met WebOS bezighield, gaat over naar LG om het OS daar door te ontwikkelen voor gebruik in slimme televisies. LG was al een tijdje op zoek naar een geschikt besturingsssyteem voor deze huiskamerapparaten. LG keek al een tijdje begerig naar WebOS, maakte het bedrijf bekend. Het WebOS-personeel dat nu voor LG komt te werken, wordt gestationeerd in Silicon Valley waar LG een vestiging heeft.

LG heeft overigens beloofd dat het bedrijf Palm-gebruikers zal blijven ondersteunen.

Bron: CNET

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters