LG laat glimp zien van nieuwe softwareschil voor de LG G4

De LG G4 wordt pas ergens eind deze maand officieel gepresenteerd, maar LG kan er kennelijk niet op wachten om alvast de software voor dit toestel aan het publiek te tonen. De LG UX 4.0-softwareschil rondom Android wordt volgens LG gekenmerkt door een ‘mensgerichte filosofie’.

screenshots LG UX 4.0

De nieuwe firmware wordt overigens voor het eerst gepresenteerd op de nieuwe LG G4, maar daarna uitgerold naar andere telefoonmodellen van de fabrikant.

De LG UX 4.0-schil brengt veel nieuwe functies mee op het gebied van fotografie. Door tweemaal op de volume down-knop op de achterkant van de telefoon te drukken, wordt de camera gestart en wordt meteen een foto gemaakt, of het scherm nu aan of uit staat. LG maakt ook melding van de Expert Camera Mode. De galerij-app combineert automatisch foto’s die op verschillende tijden, maar wel op dezelfde plek zijn gemaakt, tot één album.

Simple, gestroomlijnd en aanpasbaar door de gebruiker, zijn de termen die LG over LG UX 4.0 laat horen. Zo is er een Smart Board dat informatie haalt uit veelgebruikte apps op de telefoon en de informatie combineert. Agenda, muziek- en gezondheidinformatie worden zo in een oogopslag in beeld gebracht in een widget. Smart Alerts verzamelt informatie over de levensstijl van de gebruiker om daar aangepaste notificaties voor te tonen. Als LG UX 4.0 na een aantal dagen doorheeft dat je elke ochtend een rondje gaat joggen, krijg je voorafgaand te zien of het weer daarvoor geschikt is en wordt een oppeppende mededeling getoond als “lekker weer op komst, zet je benen maar even flink aan het werk.”

Het uiterlijk van UX 4.0 is niet heel erg anders dan de software in de LG G3. LG heeft zich ten doel gesteld om de gebruikerservaring makkelijker in het gebruik te maken, en het moet ook makkelijk te personaliseren zijn.

De LG G4 wordt op 28 april officieel gepresenteerd.

Bron: Android and Me

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters