LG lanceert de LG KC910 ‘Renoir’

LG Electronics lanceert een nieuwe cameratelefoon: de LG KC910 oftewel de ‘Renoir’. Dit is tot nu toe de enige 8 megapixel cameratelefoon met een volledige touchscreen interface.

De nieuwe LG KC910 Renoir moet het nieuwe vlaggenschip van LG worden. De inspiratie voor deze telefoon kregen de makers van de manier waarop Renoir, een Franse impressionist, licht en kleur gebruikte om zo landschappen op een prachtige manier tot leven te brengen. Vandaar de keuze voor de naam Renoir.

“Met onze nieuwe flagship-cameratelefoon hebben we wederom een geavanceerde camera gecombineerd met topkwaliteit multimediafeatures en een touchscreen interface. Hiermee bieden we consumenten de ultieme multimediaervaring”, zegt Skott Ahn, President en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. “Volgens onze klanten is een touchscreen essentieel om volledig gebruik te kunnen maken van de geavanceerde multimediafuncties. Dat is een van de vele vlakken waarop de LG KC910 uitblinkt.”

De LG KC910 Renoir is de opvolger van de LG KU990 Viewty, de populaire multimediatelefoon waarvan er miljoenen verkocht zijn. De LG KU990 Viewty zag het levenslicht als de dunste cameratelefoon. Met een dikte van 13,95 mm is zijn opvolger vandaag de dag de dunste 8 megapixel telefoon op de markt. Met het 8 megapixel toestel loopt LG voorop in de markt, aldus een woordvoerder van het merk. LG heeft de telefoon voorzien van een Schneider-Kreuznach-lens, xenon-flits en een ISO-gevoeligheid van maximaal 1.600. Daarbij heeft de telefoon uitgebreide camerafunctionaliteit zoals een beeldstabilisatiefunctie, automatische en handmatige focus, Face Tracking, Smile Shot en een functie die zorgt dat de telefoon niet fotografeert wanneer personen met hun ogen knipperen. Een ingebouwde GPS-ontvanger biedt gebruikers de mogelijkheid foto’s te voorzien van een Geo-tag, handig als ze deze later willen plaatsen op een interactieve kaart. Ook uniek zijn de verschillende creatieve fotografieopties die voorheen alleen beschikbaar waren op een digitale camera.

Ook voor wat betreft audio- en videofunctionaliteit is deze telefoon vernieuwend. Zo is de LG Renoir de eerste mobiele telefoon op de wereldwijde markt met Dolby Mobile, een serie geïntegreerde geluidsverwerkingstechnologieën. Deze voorzien audio van diepte en heldere, krachtige bastonen. Ook heeft het toestel bijzonder geavanceerde videofuncties. Zo kan de cameratelefoon video’s opnemen met een snelheid van 5 tot 120 frames per seconde (fps) – gebruikers kunnen dus video’s bekijken in standaardsnelheid en slow motion. Bovendien is het niet nodig DivX- en Xvid-video’s te decoderen om ze te bekijken.

De interface met uiteenlopende widgets en shortcuts, weergegeven op het 3 inch WQVGA touchscreen, maakt de uitgebreide functionaliteit van de telefoon nog eenvoudiger in het gebruik. De A-GPS navigatie, uitwisselbaarheid met de nieuwste 3G HSDPA netwerken voor verbindingen tot 7,2 Mbps en WiFi voor nog snellere internettoegang maken de specificaties van de nieuwe LG telefoon helemaal compleet. Daarbij heeft LG haar Renoir uitgerust met een Jogging Buddy programma, ideaal voor sportieve gebruikers. Deze baanbrekende functie vindt in no-time de perfecte looproutes aan de hand van GPS-technologie.

De LG KC910 komt in het laatste kwartaal van 2008 in Nederland beschikbaar. LG zal binnenkort extra gedetailleerde informatie over de cameratelefoon vrijgeven, waaronder details over de uitgebreide functionaliteit, de verkrijgbaarheid en de exacte prijs.

lg-kc910-b-1 (1) 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters