LG lanceert de Optimus G in Europa met aangepaste software

LG heeft bekend gemaakt de Optimus G in Europa te gaan leveren. De telefoon zal ook naar Nederland komen en geüpdatete software bezitten.

LG Optimus G

De Optimus G werd vorig jaar augustus al gepresenteerd voor aanvang van de IFA-beurs. Daar konden we het toestel helaas niet bezichtigen en daarmee moesten we wachten tot de CES begin dit jaar. Terwijl het toestel ter plaatse al lang verkrijgbaar was, konden wij onze eerste ervaringen opdoen met de Optimus G. Het toestel zou in oktober al hier verkrijgbaar zijn, maar die deadline heeft LG klaarblijkelijk niet gehaald.

Middels een persbericht heeft LG bekend gemaakt dat het toestel binnen afzienbare tijd alsnog in Europa verkrijgbaar zal zijn. De Optimus G is te zien als LG’s eigen versie van de Nexus 4, die onder andere gebruik maakt van een quacore Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor. Verder heeft het toestel 2GB aan RAM-geheugen, een 13-megapixelcamera en en 4,7″ HD Ready-scherm. In Europa zal de telefoon direct met Android 4.1 geleverd worden en een aantal nieuwe functies hebben, zoals Safety Care waarmee het toestel je locatie aan een ingestelde contactpersoon laat weten als je in nood bent en QSlide waarmee je kunt multitasken via transparante vensters.

De Optimus G zal deze maand nog in Zweden verkrijgbaar zijn. Andere Europese landen zullen snel volgen en de verwachting is dat het toestel in maart ook in de Nederlandse winkels zal liggen.

Bron: Uberphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pacman -

  Jullie melden in jullie artikel dat het toestel waarschijnlijk vanaf maart in Nederland in de winkels ligt. Andere sites houden het op midden april. Dat is nog al een verschil. Ik zou graag willen weten of het toestel echt vanaf maart beschikbaar is, i.v.m. een reeds afgelopen abonnement. Ik heb zeker interesse in het toestel, weten jullie wat de prijs zal worden?

 2. Timboektoe -

  Terwijl de komende dagen de optimus G pro gepresenteerd wordt
  brengen ze een toestel uit okt 2012 naar Europa.
  Ik heb gelezen dat de planning voor Nederland in april is.
  Dat is 6 maanden later na presentatie.
  Nee bedankt.

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters