LG lanceert de Optimus G in Europa met aangepaste software

LG heeft bekend gemaakt de Optimus G in Europa te gaan leveren. De telefoon zal ook naar Nederland komen en geüpdatete software bezitten.

LG Optimus G

De Optimus G werd vorig jaar augustus al gepresenteerd voor aanvang van de IFA-beurs. Daar konden we het toestel helaas niet bezichtigen en daarmee moesten we wachten tot de CES begin dit jaar. Terwijl het toestel ter plaatse al lang verkrijgbaar was, konden wij onze eerste ervaringen opdoen met de Optimus G. Het toestel zou in oktober al hier verkrijgbaar zijn, maar die deadline heeft LG klaarblijkelijk niet gehaald.

Middels een persbericht heeft LG bekend gemaakt dat het toestel binnen afzienbare tijd alsnog in Europa verkrijgbaar zal zijn. De Optimus G is te zien als LG’s eigen versie van de Nexus 4, die onder andere gebruik maakt van een quacore Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor. Verder heeft het toestel 2GB aan RAM-geheugen, een 13-megapixelcamera en en 4,7″ HD Ready-scherm. In Europa zal de telefoon direct met Android 4.1 geleverd worden en een aantal nieuwe functies hebben, zoals Safety Care waarmee het toestel je locatie aan een ingestelde contactpersoon laat weten als je in nood bent en QSlide waarmee je kunt multitasken via transparante vensters.

De Optimus G zal deze maand nog in Zweden verkrijgbaar zijn. Andere Europese landen zullen snel volgen en de verwachting is dat het toestel in maart ook in de Nederlandse winkels zal liggen.

Bron: Uberphones

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters