LG lanceert eerste 3D Android smartphone en tablet

LG is de allereerste fabrikant die haar volledig nieuwe line-up aan de wereldpers voorstelt. De Koreaanse fabrikant zet begin dit jaar zwaar in op nieuwe producten en ontwikkelingen, waarbij technische hoogstandjes en aggressieve marketing de boventoon voeren.

LG MWC 2011 Line-up

De Koreanen zien 2011 als een jaar waarin men een comeback maakt. Door middel van aggressieve marketing en hoogwaardige producten hoopt men een leidende positie binnen de markt te kunnen innemen. Iets dat direct duidelijk wordt wanneer men de persberichten onder ogen krijgt. Het aantal keer “eerste” of “de meeste” is niet meer op één hand te tellen.

LG legt tijdens het MWC 2011 de focus op drie smartphones en één tablet, allemaal voor de Europese markt. De technische ontwikkelingen zijn duidelijk zichtbaar. Kernwoorden als dual-core, dual-cam en 3D zijn vanaf nu onlosmakelijk verbonden met de Optimus-serie.

De twee belangrijkste introducties in Barcelona zijn de allereerste commercieel verkrijgbare 3D-smartphone en 3D-tablet. Beide draaien op het Google Android platform en maken gebruik van een krachtige 1,0 Ghz dual-core processor – OMAP4 in de Optimus 3D en Tegra 2 in de Optimus Tab. Verder hebben beide de beschikking over Full HD video-opname, HDMI en DLNA.

Het vastleggen en weergeven van 3D-beelden levert een extra dimensie en meer diepte in het beeld op. De Optimus 3D smartphone heeft een 4,3 inch scherm en heeft geen 3D-brilletje nodig voor het bekijken van die beelden, dit in tegenstelling tot de Optimus Tab. Het 8,9 inch grote 15:9 scherm van de tablet kan helaas niet zonder bijbehorende bril 3D-beelden tonen.

Het kwartet wordt volgemaakt door de LG P990 Optimus Black met NOVA schermtechnologie en LG Optimus 2X Speed, de allereerste smartphone met een dual-core processor.

Het team van All About Phones is vanaf morgen op de beursvloer van het Mobile World Congress aanwezig voor de allereerste kennismaking met de gloednieuwe 3D-producten. Houd de website dus in de gaten voor meer informatie of volg onze livestream vanaf het LG persevent.

LG MWC 2011 Line-up

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters