'LG levert schermpjes voor alle Apple Watches'

Volgens analysebureau JP Morgan levert LG straks alle schermpjes voor de Apple Watch. Het is een miljardendeal waar LG ontzettend aan gaat verdienen.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch watch1

Analist J.J. Park van JP Morgan heeft dit gezegd. LG is door Apple uitgekozen om de p-OLED schermen te leveren voor de Apple Watch. De beurswaarde van LG zal hierdoor met 25 procent gaan stijgen, voorspelt hij aan investeerders.

De Apple Watch-deal zou LG dit jaar nog 1,4 miljard dollar op, als de prijs van de kleine schermpjes op 45 dollar wordt geschat en als de verwachtingen kloppen dat Apple dit jaar 29 miljoen horloges gaat verkopen. Voor 2016 wordt verwacht dat de verkoop stijgt naar 61 miljoen exemplaren.

Niet alleen LG gaat flink verdienen aan het slimme horloge van Apple, ook Samsung pikt een flinke graankorrel mee. Deze eveneens Koreaanse fabrikant levert de 32-bit S1-processor voor de smartwatch. Maar Samsung is niet de enige die processors levert, ook enkele andere fabrikanten staan op het lijstje van Apple.

Tim Cook heeft bij de presentatie van de Apple Watch aangekondigd dat die vanaf april wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Een precieze datum is echter nog niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat Apple hier ergens volgende maand duidelijkheid over geeft.

Bron: Cult of Mac

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters