LG maakt haar nieuwe vlaggenschip bekend; de G2

Fabrikant LG heeft tijdens een grote persconferentie in New York haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd voor de rest van 2013; de G2. Het toestel beschikt over een Qualcomm 800-processor en een 5.2″ Full HD-scherm.

De LG G2 maakte nog voordat hij aangekondigd was een naamswijziging mee; het toestel werd hernoemd van de Optimus G2 naar simpelweg de G2. De Optimus-lijn bestaat niet meer vanaf de G2 en dat betekent dat LG aan het rebranden is, zoals verwacht. De LG G2 zal het nieuwe vlaggenschip gaan worden van de fabrikant voor de tweede helft van 2013. De smartphone zal begin september wereldwijd verkrijgbaar zijn en moet binnen twee maanden in de Benelux beschikbaar zijn, aldus de fabrikant.

Het toestel is gemaakt van plastic en de batterij kan niet vervangen worden. Aan de achterkant is een grote volume-knop te zien die tevens als camera-knop functioneert zodat men gemakkelijk foto’s van zich zelf kan maken. De G2 is uitgerust met een Qualcomm 800-processor die zijn werk op 2.26GHz doet. Deze quadcore-processor geldt momenteel als de snelste processor op de markt die ook in de Xperia Z Ultra te vinden is. Er is 2GB DDR3 ram in het toestel aanwezig en 16GB interngeheugen.

De smartphone beschikt over een 5.2″-scherm met een Full HD-resolutie. Ook is er een 13-megapixelcamera aanwezig. De smartphone in 8.9 mm dik en 138 mm lang. De randen rondom het scherm zijn slechts 2.65 mm dik, aldus de fabrikant in diens persbericht. Hij zal in zowel het wit als in het zwart op de markt gaan komen. De G2 beschikt over een 3000mAh batterij en loopt op Android 4.2.

De fabrikant heeft ook een aantal software handigheden toegevoegd. Als de LG G2 bijvoorbeeld met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. Met KnockON kan de LG G2 worden ingeschakeld door tweemaal op de display te tikken. De LG G2 is voorzien van Optical Image Stabilizer-technologie voor betere foto’s. Ook ondersteunt het toestel 4G-netwerken.

LG G2 front smartphone 
LG G2 front smartphone 
LG G2 smartphone 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. CLB -

    Er komt ook een 32GB versie, tevens bestaat 'interngeheugen' niet.
    Gewicht is 143 gram, camera's zijn 13MP en 2.1MP. Notificatieledje unknown…

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

ov-chip mobiel

Ov-chip mobiel: Je kunt nu met je smartphone inchecken lees verder

Samsung Galaxy Note 8

‘Strakke phablet: dummy Samsung Galaxy Note 8 gespot’ lees verder

iPhone 8 mal

Gelekte iPhone 8 mal suggereert dat toestel groter zal zijn dan iPhone 7 lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

smartphone kiezen

OnePlus 5 met dubbele camera en geen antennelijnen duikt op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters