LG maakt telefoon waar drie simkaarten in kunnen

LG brengt een telefoon op de Russische markt waar drie simkaarten in kunnen. Het toestel is bedoeld voor mensen die voortdurend willen schakelen tussen de goedkoopste tariefplannen van providers.

LG drie simkaarten

Verder is het een nogal simpele mobiele telefoon. Het lijkt uiterst onwaarschijnlijk dat LG dit toestel – de LG A290 – ook in West-Europa zal uitbrengen.

Dualsimtelefoons zijn al een bekend verschijnsel; Nokia, LG, Samsung en een reeks Chinese merken maken die al tijden, voornamelijk bestemd voor mensen in armere landen. Families die maar een telefoon kunnen betalen, kunnen er met twee simkaarten toch twee verschillende nummers op na houden, voor twee leden van het gezin. Drie simkaarten in één toestel is echter nog niet eerder vertoond. En ook de motivatie ervoor, schakelen tussen de voordeligste tariefplannen, is nieuw.

Toch is dat laatste waar het toestel speciaal voor is ingericht. Het toestel kan in een soort bespaar-modus worden gezet, waarna het toestel bij elk telefoontje dat wordt gepleegd, automatisch uitzoekt welke simkaart de voordeligste verbinding biedt. Er kan ook handmatig worden gekozen vanaf welke simkaart wordt gebeld of een sms wordt gestuurd. Om de gebruiker niet te laten verdwalen in zijn eigen toestel, worden de simkaarten op het 2,2 inch scherm met kleurtjes aangegeven.

Voorts heeft de telefoon een 1,3 megapixelcamera, en is het voorzien van een zaklamp en een FM-radio. De 1500 mAh batterij moet het toestel een lange gebruiksduur geven en wie het toestel in Rusland op de kop tikt, kan hem ook op de Nederlandse gsm-netwerken gebruiken. Het kost ongeveer 3000 roebel, wat gelijk staat aan pakweg 77 euro.

Bron: Mobile Review

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters