LG maakt verlies in Q1 vanwege slechte telefoonverkopen

LG heeft haar kwartaalresultaten bekend gemaakt, en die zien er nog steeds niet erg rooskleurig uit. Het wordt beter, maar LG maakt nog steeds verlies omdat de telefoonverkopen niet al te best gaan.

Hoewel alle andere afdelingen van LG weer winst zijn gaan maken in Q1 2011, is de telefoonbusiness nog steeds de zwakste schakel binnen LG en ook het onderdeel dat ervoor zorgt dat de elektronicagigant in zijn geheel verlies maakt. Het verlies kwam netto uit op 14,6 miljoen dollar, tegenover een winst van 623,3 miljoen dollar in Q1 2010. De telefoontak van LG maakte $93,3 miljoen verlies. Dat is wel een stuk minder dan de 245 miljoen dollar die LG in Q4 2010 verloor met haar mobiele tak.

Het bedrijf verscheepte het afgelopen kwartaal ongeveer 24,5 miljoen telefoons, wat zo’n tien procent minder is dan het aantal toestellen dat LG in het eerste kwartaal van 2010 verkocht: 27,1 miljoen. In Q4 van vorig jaar lag het aantal verkochte telefoons nog een stuk hoger op 30,6 miljoen stuks.

“De winst van de telefoonbusiness zal verbeteren in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste kwartaal, en gezien de strategische producten van het huidige kwartaal, verwachten we dat we weer winst zullen maken in de tweede helft van het jaar,” zei de CFO van LG erover. De producten die vooral winst moeten brengen voor LG zijn de Optimus 2X Speed, de Optimus Black en de Optimus 3D Speed, waarvan de eerste al in redelijke aantallen over de toonbank gaat en de tweede net in de winkels binnen komt druppelen.

LG verwacht dat ongeveer één op de vijf van de verkochte LG-telefoons dit jaar een smartphone zal zijn, wat de troef is in het plan om overall 30% meer telefoons te verkopen.

LG Q1 2011 financiele resultaten

 

LG Q1 2011 mobiel informatie

 

Bron: Fierce Wireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters